Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stanley Cup-slutspelet i gång – Tuukka Rask lämnade isen frustrerad efter förlängningsförlust: ”Hade oflyt”

Från 2021
Aleksandr Ovetjkin jublar efter att han gjort mål.
Bildtext Aleksandr Ovetjkins Washington öppnade slutspelet med seger.
Bild: AFP / Lehtikuva

Washington och Boston hade äran att inleda årets Stanley Cup-slutspel. Hemmalaget Capitals drog det längsta strået och vann med 3–2 efter förlängning.

Avgörandet föll fem minuter in i förlängningen. T.J Oshie avfyrade ett slagskott från blå linjen och Nic Dowd styrde pucken förbi Bostons målvakt Tuukka Rask.

– Jag sköt så hårt jag kunde. Jag såg inte pucken gå i mål. Jag såg bara lagkamrater som som hoppade in i rinken från spelarbänken. Vi är så glada över segern, sade Oshie på presskonferensen efter matchen.

Det krävdes emellertid en videokoll innan segermålet godkändes. Strax innan målet var Washington i misstänkt offsideläge, men videogranskningen friade hemmalaget.

Tuukka Rask räddade 29 skott i matchen. Han hävdade att Washington hade marginalerna på sin sida i samband med det avgörande målet.

– Skottet såg ut att komma rakt mot mitt huvud men träffade en klubba och därefter mitt bröst. På något sätt gick pucken i mål. Antagligen föste jag själv pucken till slut i mål.

– Målvakterna i den här ligan är så bra att det är svårt att göra mål på direktskott. I dag hade jag oflyt med de där styrningarna, sade Rask på presskonfersen.

Veteranen räddade Washington

Vitek Vaněček inledde matchen som Washingtons burväktare men tjecken skadade sig i mitten av första perioden. Han räddade tre skott i sin slutspelsdebut innan han ersattes av veteranen, 39-årige Craig Anderson.

– Han är en duktig målvakt. Han hoppade in, var kolugn och stod för några fina räddningar, vilket lugnade ner resten av laget. Han gjorde ett fantastiskt jobb, säger Oshie.

Fyra segrar krävs för avancemang i Stanley Cup-slutspelet. Nästa match mellan Washington och Boston spelas natten till tisdag.

Stanley Cup-slutspelet:

Washington – Boston 3–2 efter förlängning

Tuukka Rask BOS 29/32, 64.41

NHL-resultat, grundserien:

Edmonton – Vancouver 1–4

Mikko Koskinen EDM 37/41, 60.00

Jesse Puljujärvi EDM 0+0, +/- 0, 16.38

Diskussion om artikeln