Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Grattis till studenten våren 2021! Här är namnen på studenterna från de svenskspråkiga gymnasierna

Från 2021
Uppdaterad 18.05.2021 15:16.
Grafisk bild med studentmössor
Bild: Clas Christiansen/yle

I dag får gymnasierna veta vem som blir student i vår. Vi publicerar namnen på studenterna från de 37 svenskspråkiga gymnasierna våren 2021. Svenska Yle gratulerar!

I dag får gymnasierna veta vem som blir student i vår. Vi publicerar namnen på studenterna från de 37 svenskspråkiga gymnasierna våren 2021. Svenska Yle gratulerar!

Våren 2021 avlägger cirka 24 700 personer studentexamen i finland, drygt 2000 av dem gör det på svenska. Idag får skolorna också veta vilka de olika provens poänggränser är och vilka vitsord studenterna har fått i de prov de skrivit under våren.

Vi publicerar namnen på de studenter som avlagt studentexamen på svenska och som har gett sitt medgivande till att få namnet publicerat. Med på listan finns studenter från alla de svenskspråkiga gymnasierna.

Namnen på de som skrivit studentexamen på finska hittar du här.

Så hittar du din student

Du kan filtrera studentlistorna per kommun. Listorna är sorterade i alfabetisk ordning enligt studentens namn. Det går också att göra sökningar på studenternas för- eller efternamn eller på skolans namn. Med på listan finns bara personer som har gett sitt tillstånd till att få namnet publicerat.

Studenter som har avlagt dubbelexamen listas som studenter under det gymnasium där de har skrivit studenten. Vi publicerar namnen på alla som avlagt yrkesexamen i början av juni. Dubbelexaminanderna finns med både bland studenterna och bland de som avlagt en yrkesexamina under skolåret 2019-2020.