Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Oscar Kihlstedt spelar handboll i BK-46 igen

Uppdaterad 17.05.2021 20:02.
En man med kort blont hår och vit t-skjorta står ute vid en park. Det är Stallörsparken i Ekenäs och det är sommar och sol. Han tittar rakt in i kameran och ler
Bildtext Oscar Kihlstedt börjar spela handboll i moderklubben BK-46 i Karis igen.

Handbollsspelaren Oscar Kihlstedt återvänder till BK-46 i Karis efter en säsong i svenska ligalaget HK Varberg. Kihlstedt har ett kontrakt på ett år med BK.

I mars blev det klart att Oscar Kihlstedt bryter kontraktet efter en säsong med Varberg HK i svenska handbollsligan. 

BK-46 skriver i ett pressmeddelande att coronapandemin gjorde att spelet i Sverige inte blev den upplevelse Kihlstedt hade hoppats. Det gör honom ändå motiverad till att fortsätta karriären och hjälpa moderklubben nå framgångar. 

Det blir den andra comebacken i BK-46 för 29-åriga Oscar Kihlstedt.  

År 2016 återvände han till BK efter fem säsonger för norska Stord och hörde sedan till Karislagets nyckelspelare fram till säsongen 2020/2021, då han skrev på för HK Varberg. 

“Jag kände att jag ville prova på spel utomlands en gång till, så när chansen kom tog jag den”, säger Kihlstedt. 

Ödsliga arenor, isolerad familj

På grund av pandemin blev säsongen i Varberg inte vad han hade tänkt sig. Laget spelade på ödsliga arenor och familjen var rätt isolerad. 

Kihlstedt valde att bryta det tvååriga kontraktet då laget föll ur svenska ligan. Då hade han spelat en säsong i Varberg. 

Tiden i Sverige lämnade viss bismak, säger Kihlstedt i pressmeddelandet.  

“Jag var besviken över min egen insats och den roll jag fick i Varberg och ville absolut inte avsluta min handbollskarriär med en säsong som den föregående. BK:s organisation och verksamhet har utvecklats i allt proffsigare riktning sedan jag kom hem från Norge och jag vill gärna vara en del av den utvecklingen”. 

Guldet är en morot

Oscar Kihlstedt har siktet inställt på nästa säsong. 

“Att få vara med och bidra till att BK tar hem ett mästerskapsguld är en stor morot för mig”.