Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förändringar i skidlandslaget: Glenn Lindholm fortsätter inte som tränare

Uppdaterad 18.05.2021 12:20.
Glenn Lindholm vid OS i Pyeongchang.
Bildtext Glenn Lindholm slutar i skidlandslaget.

Glenn Lindholm fortsätter inte som tränare för damernas längdåkningslandslag. Lindholm var landslagstränare under en säsong.

Lindholm ersätts på posten av Juho Halonen, som bland annat fungerat som personlig tränare för Joni Mäki och Katri Lylynperä.

Lindholm som tidigare också jobbat som expertkommentator för Yle Sporten bekräftar att han inte fortsätter i landslaget, men vill ännu inte berätta om sina närmaste framtidsplaner.

– Egentligen är här ingen större dramatik. Jag sade upp mig för en månad sedan. Vad som händer här näst blir klart i slutet av juni, säger Lindholm åt Yle Sporten.

Enligt Iltalehti som var först med nyheten kommer man inte att göra andra förändringar i tränarposterna. Ville Oksanen fortsätter därmed som ansvarig tränare i damlandslaget. På herrsidan fortsätter Teemu Pasanen som ansvarig tränare och Mikko Virtanen som andre tränare. Pasanen är också hela landslagets chefstränare.

På servicesidan klarnade det redan tidigare att Martin Norrgård slutar som vallachef då han går över till Sveriges skidlandslag.

Skidförbundet har ännu inte presenterat landslagen och planerna för landslagslägren för nästa säsong. Besked om detta väntas under denna vecka.