Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Flerfaldiga tidigare ministern Stefan Wallin valdes till Yles styrelse

Från 2021
Uppdaterad 19.05.2021 07:56.
Stefan Wallin innan Svenska Yles valstudio.
Bildtext Stefan Wallin.

Yles förvaltningsråd valde på tisdag (18.5) en ny styrelse. Lauri Kontro och Pauliina Mäkelä lämnar styrelsen och två nya styrelseledamöter tillträder posterna.

Yles styrelses nya ledamöter är Senior Advisor Stefan Wallin och juris licensiat Tuomas Harpf.

Stefan Wallin arbetar för tillfället som företagare. Wallin har en lång politisk karriär bakom sig som riksdagsledamot och partiledare för SFP och har fungerat som bland annat försvarsminister samt forsknings- och kulturminister. Han har också en lång erfarenhet av chefsuppdrag i bland annat kommunikationskoncernen Miltton.

Tuomas Harpf har senast arbetat på Eteenpäin Oy, Suomen Viestintärahoitus Oy och som verkställande direktör på Palkansaajasäätiö. Han har suttit i styrelsen för flera mediebolag.

Arbetslivsprofessor Matti Apunen är styrelseordförande och vice ordförande är Katri Viippola, som är direktör för HR, kommunikation och samhällsansvar.

Verkställande direktör Paulina Ahokas, verkställande direktör Kai Huotari och Senior Advisor Sirpa Ojala fortsätter i styrelsen. Redaktör Arto Nieminen representerar Yles personal i styrelsen.