Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Benjamin Helander klar för drömövergång – flyttar till tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen: "Känns lite surrealistiskt"

Från 2021
Uppdaterad 19.05.2021 17:51.
Benjamin Helander.
Bildtext Benjamin Helander.
Bild: Handbollsförbundet/Tomi Hänninen/Newspix24

Benjamin Helander har gjort sitt i den svenska handbollsligan och Alingsås. Landslagsspelaren har köpts loss av den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen och ska spela i Bundesliga nästa säsong. ”Allting gick väldigt fort”, konstaterar Helander.

En ur finländskt perspektiv väldigt sällsynt transfer blev bekräftad på onsdagen.

Benjamin Helander är klar för spel i Bundesliga med storklubben Rhein-Neckar Löwen. Landslagsmannen Helander hade ett år kvar av kontraktet med svenska Alingsås, men köps loss av de tvåfaldiga tyska mästarna.

Alingsås HK:s webbplats avslöjar Karissonen att fick höra om det tyska intresset för bara någon vecka sedan.

– Det här var absolut inget jag räknade med. Men när möjligheten kom och intresset fanns kändes det självklart att ta den.

– Allting gick väldigt fort. Det är tillfälligheter i handbollen ibland, och nu föll det på mig, konstaterar 22-åringen.

”Ett världslag”

Helander flyttade från början till Alingsås som 15-åring. Där har han gjort en resa från ungdomslagen, via hemlandet, till den svenska ligan.

– När man får den här möjligheten känns det lite surrealistiskt faktiskt, men det ska samtidigt bli extremt roligt och spännande.

Nu ska vänstersexan ersätta svensken Jerry Tollbring i Rhein-Neckar Löwen. På samma position hittas tyska världsstjärnan Uwe Gensheimer.

– Det är ett världslag. De är trea i Bundesliga och har i princip landslagsspelare på varje position. En av världens bästa klubbar så det känns stort.

– Benjamin är en blixtsnabb spelare, som övertygat oss med sin fördomsfria och tekniska spelstil. Jag tror att vi kommer att få se en högintressant, motiverad, spelare i Rhein-Neckar Löwen, kommenterar finländarens nya tränare Klaus Gärtner på klubbens sajt.

– Det blir ett stort steg för honom att flytta från den svenska ligan till Bundesliga, men han har alla förutsättningar att bli en bra Bundesliga-spelare, menar sportchefen Oliver Roggisch.

Diskussion om artikeln