Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Baka glutenfritt, javisst – här har vi samlat recepten på Strömsös bästa glutenfria bakverk

Från 2021
Olika glutefria bakverk.
Bild: Carina Ahlskog/Yle. Bildcollage Marika Lytts-Råholm

Att baka glutenfritt betyder inte att man måste pruta på smaken och upplevelsen. Här har vi samlat några av våra populäraste glutenfria bakverk. Du hittar allt från enkla salta kex till maffiga tårtor.

Smuliga bröd, kladdiga degar och mystiska ingredienser – ibland kan det kännas som en riktig djungel att baka glutenfritt. Men vi tycker att alla ska kunna njuta både av att baka och av goda bakverk.

Därför har vi samlat våra bästa glutenfria recept i en behändig lista. Här finns bland annat olika bröd, söta pajer och kakor, småkakor och vår kladdigaste kladdkaka.

Hårda och mjuka bröd

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Salta kex med glögginlagda fikon

Baka salta frökex med glögginlagda fikon

Glutenfria snacks som också passar till ostbricka.

Smått och sött

Julmarängar i en plåtask.

Baka frasiga och kryddiga maränger – utan ägg

Vispat kikärtsspad kan ersätta äggvita i många rätter.

Söta pajer och kakor

En bit av limepaj på ett fat i ett kök

Gör en skåprensning och baka klassikern Key lime pie på rester

Pajbotten kan göras på kex- och brödrester.

Rawkaka av blåbär

Raw food kaka med blåbär – himmelskt god och nyttig

Fri från laktos, gluten och socker och bakad utan ugn.

Tårtor och bakelser

Glasstårta på serveringsfat i Strömsö villans kök

Rabarberglasstårta med maräng – både syrlig och söt

När du behöver något friskt och fräscht på kalaset.