Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Norrena & Frantz: "Min hemliga älskare gjorde slut – har jag rätt att sörja?" 

Från 2021
Uppdaterad 22.05.2021 09:40.
Ledsen kvinna sitter på en soffa och tittar ut.
Bild: Lightpoet

Ibland blir man kär i en person man absolut inte borde hysa ömma känslor för. Hur ska man läka ett brustet hjärta om man inte har en axel att gråta ut mot?

Miranda skrev till Relationspodden för att få hjälp med sitt dilemma. Hon undrar om hon har rätt att sörja för att hon och hennes hemliga älskare måste bryta upp. 

“Jag är gift och har haft ett förhållande med en annan gift person, men vi hade aldrig för avsikt att lämna våra respektive.

Nu fick min älskares partner reda på vårt förhållande, så vi måste göra slut. Och jag är så sönder. Men har jag rätt att vara det?

Det var ju mitt eget fel och min egen dumhet. Den som sig i leken ger, den ska leken tåla, inte sant?

Men hur ska jag processa det här? Jag kan ju inte tala med någon om mina känslor. Hur kan man hela sig själv när man inte kan berätta vad som står på och få tröst? "

 - Miranda

Knepigt läge!

Verkligen ingen lätt eller självklar situation. Men samtidigt en sits som verkar vara plågsamt bekant för många. Och ett scenario som är lätt att fördöma. 

Vi frågade er där ute hur ni ser på det hela och Relationspoddens lyssnare kom till undsättning med skarpa åsikter men även råd och bekännelser om egna liknande erfarenheter. 

Hannah Norrena och Eva Frantz ser glada ut.
Bildtext Hannah Norrena och Eva Frantz i Relationspodden.
Bild: Ilmari Fabritius

Händer det en gång kan det hända flera gånger

För mej är otrohet bara egoistiskt och fult. Hur skulle det kännas om din man eller fru var otrogen mot dej? 

För mej skulle det vara en katastrof. Skulle inte lita på en sådan person igen. Om du har känslor för någon har en annan gör slut skilj dig före du är otrogen. Lögner gör aldrig något bättre.

Tror inte man kan få ett bra förhållande efter ett sådant svek. Själv skulle jag nog hela tiden tänka att har han gjort det en gång kan det bli flera gånger.

- Bara jag 43

Jag skäms men förstår varför det händer

Vi är ändå bara människor och kan faktiskt råka ut för oväntade situationer och sådant som man aldrig hade kunnat tänka sig att vara med om. 

Jag har tidigare förebrått folk som är otrogna (och gör det såklart fortfarande) men har lättare att förstå att frestelsen ibland blir så stor och känslorna så starka, att man gör saker som man verkligen inte borde. 

Är själv gift och dökär i en man som jag råkar träffa ofta p.g.a. omständigheterna. Båda är gifta och har familj. Ännu har vi inte gjort nåt förbjudet men spänningen mellan oss är så stark att det inte skulle vara helt otänkbart. 

Har väldigt dåligt samvete för det här.

- M, 35

Ensam man sitter vid kajen och tittar ut över vattnet.
Bild: RBNROB

Lämna din man och tillåt dig att vara ledsen

Lämna din man. Om du blev hjärtekrossad för att din otrohetsaffär tog slut har du nog hjärtat någon annanstans än hos din man. 

Det är tungt att riva upp ett äktenskap samtidigt som man sörjer något annat, men det är lika upprivande att hålla uppe fasaden om att allt är bra. 

Överlag bådar det aldrig gott att ensam gå med grubblerier och sorg, det kan leda till depressioner och ännu värre ödesdigra konsekvenser.

- Kakmonstret, 30

"Min hemliga älskare gjorde slut - har jag rätt att sörja?"

31:47

Diskussion om artikeln