Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Faces blev överraskad av att en annan festival ordnas samma veckoslut i Karis – “Vi flyttar konserten och samarbetar med Raseborgsfestivalen”

Uppdaterad 19.05.2021 19:14.
publik framför scen
Bildtext Så här såg det ut på Facesfestivalen 2017 då den ordnades i Fiskars.

Facesfestivalen som skulle ordnas den 30.7-1.8 i Karis tvingas flytta på sig. Arrangörerna blev överraskade då de fick veta att Raseborgsfestivalen flyttats till samma tidpunkt.

Raseborgsfestivalen flyttades från juni till månadsskiftet juli-augusti på grund av coronaepidemin. Det här tog arrangörerna för Faces på säng eftersom Faces sedan länge varit inbokad till det veckoslutet. 

Arrangören Börje Mattsson konstaterar i ett pressmeddelande att det är omöjligt att ha två festivaler på samma gång, på nästan samma ställe i Karis.

“Men samtidigt har vi också beslutat om unikt samarbete”, skriver Mattsson i pressmeddelandet. 

"Vad sjutton har ni gjort?"

Mattsson ringde till Toni Ruohonen, producent vid Loudnlive som står bakom Raseborgfestivalen.

“Jag frågade honom vad sjutton de har gjort och Toni lät helt överraskad”. 

Ruohonen hade ingen aning om att Faces skulle ordnas de dagarna trots att han varit i kontakt med Raseborgs stad.

Mattsson skriver i pressmeddelandet att Raseborgs stad sagt att det inte fanns några bokningar i månadsskiftet juli-augusti.

Festivalgata i Karis

Mattsson och arrangörerna för Raseborgsfestivalen kom på en lösning: Faces flyttar konserten till veckoslutet 6-8.8, men samarbetar ändå med Raseborgsfestivalen.

Faces kommer att skapa en festivalgata under Raseborgsfestivalen med bland annat basarer, konstutställning och barnprogram.

Kulturbyrån visste om Facesfestivalen

Raseborgs stads kultursekreterare Lotta Lerviks skriver i ett mejl till Yle Västnyland att kulturbyrån visste att Faces är planerat till den 31.7-1.8.

“Det meddelade vi Raseborgsfestivalen”, skriver Lerviks.

“Jag kollade även med frivilliga brandkåren om de har planer på att ordna Karisnatten det veckoslut som de brukar. De meddelade att de med tanke på coronasituationen inte har tänkt ordna evenemanget i år”.

Lerviks kollade också om Bulevardparken i Karis var reserverad det veckoslutet, vilket den inte var.

Lotta Lerviks bad också Raseborgsfestivalen att dubbelkolla saken med tekniska sektorn som handhar bokningarna av stadens lokaler.

Artikeln uppdaterades den 19.5 klockan 19.11 med kultursekreterare Lotta Lerviks kommentar.

 

Diskussion om artikeln