Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori börjar jobba vid kommunikationsbyrån Miltton – ska också jobba med fastighetsinvestering

Från 2021
Uppdaterad 20.05.2021 08:10.
Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori i Yles Morgonettan den 20 mars 2021.
Bildtext Helsingfors nuvarande borgmästare lämnar politiken.
Bild: Henrietta Hassinen / Yle

Jan Vapaavuori (Saml) var röstkung i det senaste kommunalvalet i Helsingfors, men nu tar han sig an nya utmaningar.

Kommunikationsbyrån Miltton meddelar att Vapaavuori under sommaren börjar jobba vid deras byrå. Han kommer att sitta i Miltton Groups styrelse och på deltid jobba som äldre rådgivare från och med augusti.

Enligt Miltton kommer Vapaavuori att bidra med sin expertis och erfarenhet inom samhälleligt beslutsfattande, stadsutveckling och internationella relationer.

– För att förstå de snabba förändringarna i världen måste vi förstå städer. Lösningar på de största globala utmaningarna förnyas och implementeras i städer, säger Vapaavuori i ett pressmeddelande som Miltton skickat ut.

Han tar fasta på klimatförändringen som en utmaning samt den teknologiska utvecklingen och digitaliseringen.

– Jag har ägnat största delen av mitt liv åt att förbättra urbana gemenskaper och förutsättningar för livet. Nu, som en del av Miltton och tillsammans med mina mångsidiga nya kollegor, kan jag tillämpa dessa lärdomar i företag, städer och olika organisationer runt om i världen.

Jobb också för fastighetsinvesteringsbolag

Vapaavuori kommer också att jobba som deltidsrådgivare för det danska fastighetsinvesteringsbolaget NREP. Det här berättade han i en intervju för Kauppalehti tidigare i maj.

Det jobbet inleder han i slutet på augusti.

Vapaavuori är också ordförande för Finlands olympiska kommittés styrelse.

Vapaavuori meddelade i november i fjol att han inte ställer upp i kommunalvalet 2021 och att han lämnar politiken helt och hållet.

Diskussion om artikeln