Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt kontrakt för Jarmo Kekäläinen i Columbus – återförenas med John Davidson

Jarmo Kekäläinen under en presskonferens.
Bildtext Jarmo Kekäläinen.

Jarmo Kekäläinen kommer att fortsätta som general manager för Columbus Blue Jackets. Kekäläinen har skrivit på ett kontrakt som gäller för de kommande fyra åren.

Jarmo Kekäläinen har fungerat som general manager för Columbus sedan 2013 och nu är det klart att han fortsätter på sin post. Klubben meddelade på torsdagen att Kekäläinens nya kontrakt gäller över säsongen 2024–25.

Samtidigt som Kekäläinens kontrakt presenterades gick Columbus också ut med att man plockar in John Davidson som president för ishockeyverksamheten. Davidson återvänder till Columbus efter två år i New York Rangers där han hade samma roll.

– John Davidson och Jarmo Kekäläinen har tidigare jobbat outtröttligt och effektivt tillsammans för att omvandla Columbus från en klubb som gick till slutspel en gång på tolv säsonger till att göra det fem gånger på sju år, säger klubbchefen Mike Priest.

Kekäläinen och Davidson ska nu försöka bygga ihop ett slagkraftigt lag. Den gångna säsongen blev en flopp för Columbus som slutade sist i sin division.

– Att ha stabilitet i klubbledningen är av största vikt för att nå vårt mål som är att vinna Stanley Cup. Jarmo och John är rätt personer för att ta i tu med de utmaningar och möjligheter som ligger framför oss, säger Priest.