Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stornationer väntar för Finlands damer i volleyboll-EM – här är hela gruppen

Från 2021
Salla Karhu vastaanottaa pallon EM-karsintaottelussa.
Bild: CEV

Två av Europas bästa lag väntar för Finland i gruppspelet i volleyboll-EM. Laget kommer att möta både Turkiet och Holland.

Förra veckan säkrade Finlands volleybolldamer sin EM-biljett. När laget slog Montenegro blev det klart att Finland spelar i sitt andra raka mästerskap.

EM arrangeras i fyra länder i höst. Det är Serbien, Bulgarien, Kroatien och Rumänien som delar på mästerskapet som pågår mellan 18 augusti och 4 september.

I kväll lottades de 24 kvalificerade länderna in i fyra olika grupper och för Finlands del blev det tuffa motståndare.

Laget kommer att spela gruppspelsmatcherna i Rumänien och möter förutom värdnationen också regerande EM-silvermedaljörerna Turkiet. I EM för två år sedan mötte Finland också Turkiet i gruppspelet och förlorade då med 2–3 i set.

I gruppen finns också Holland som är rankat tvåa i Europa tillsammans med just Turkiet. De två sista lagen i gruppen är Ukraina och Sverige.

För Finlands del skulle det gälla att ha två lag bakom sig när gruppspelet är över. De fyra bästa lagen i gruppen går nämligen vidare till åttondelsfinal. I EM för två år sedan slutade Finland femma i sin grupp och gick inte vidare till slutspel.

EM-gruppen:

Rumänien
Turkiet
Holland
Ukraina
Finland
Sverige

Diskussion om artikeln