Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Sarlinska skolan i Pargas vann de första skolmästerskapen i e-sport

Från 2021
Skylten Sarlinska högstadiet på Sarlinska skolans vägg i Pargas.
Bildtext Arkivbild. Sarlinska skolan tog hem vinsten i skolmästerskapen i e-sport, som ordnades för första gången i år.
Bild: Pontus Nyqvist/Yle

På torsdagen avslutades skolmästerskapen i e-sport, som ordnades av Svenska Finlands Skolidrottsförbund. Det blev en jämn match mellan Sarlinska skolan från Pargas och Norra Korsholms skola, men slutligen var det Sarlinska skolan som tog hem vinsten.

Tredjeplatsen gick till Kimitonejdens skola, som vann mot Södra Paipis skola från Sibbo. Turneringen ordnades för första gången i år, och den riktar sig till grundskolor i årskurs 4 till 9. Totalt deltog 30 skolor och 47 lag, och turneringen pågick i fyra veckor.

- Vi är otroligt nöjda med skolmästerskapet i e-sport. Först blev vi positivt överraskade av det stora deltagarantalet, sedan av den positiva feedback vi fått från skolorna, och slutligen av de riktigt fina spelen vi fått se under hela mästerskapets gång. Jag vill ännu rikta ett stort tack till alla deltagare och lärare som fått allt organiserat ute i regionerna, säger Benjamin Harf, koordinator för turneringen, i ett inlägg på Finlands svenska idrotts webbplats.

Lagen tävlade mot varandra i spelet Rocket League, ett fotbollsspel som spelas i lag på tre personer. Målet är att få in en boll i motståndarens mål med hjälp av bilar.

Här kan du se en lista över deltagarna i topp fyra.

Diskussion om artikeln