Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Kommuntorget: Justitieombudsmannen utreder inte Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén för att ha visat tummen upp under fullmäktigemöte

Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén är för fiber till glesbygden.
Bildtext Arkivbild. Justitieombudsmannen utreder inte anmälan gällande Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén.

SDP:s fullmäktigegrupp i Pargas anmälde Nygrén till riksdagens justitieombudsman efter ett fullmäktigemöte i november i fjol. Men eftersom gruppen inte bifogat videobevis utreder JO inte ärendet, skriver Kommuntorget på sin webbplats.

Under ett möte i november i fjol visade stadsdirektör Patrik Nygrén tummen upp då fullmäktigeordförande meddelade att SDP-fullmäktigeledamoten Kyösti Kurvinen går över till SFP:s fullmäktigegrupp.

Mötet skedde på distans via en videoplattform och direktsändes på Pargas stads Youtube-kanal. På videon syns gesten tydligt, och enligt SDP:s fullmäktigegrupp kan den tolkas som att Nygrén uttrycker partiskhet i frågan.

Enligt Nygrén själv handlar det om ett olyckligt sammanträffande. Till tidningen Åbo underrättelser har han tidigare förklarat att gesten inte var en reaktion på det som sades under mötet.

- Det handlade om kommunikation med stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg som satt mittemot mig under mötet, sade Nygrén till ÅU.

SDP anmälde saken till riksdagens justitieombudsman, efter att Nygrén hade tackat nej till partiets inbjudan att förklara gesten.

Anledningen till att justitieombudsmannen inte utreder ärendet är att SDP inte hade bifogat videobevis i sin anmälan. Det här skriver Kommuntorget.

SDP säger till Kommuntorget att partiet inte kommer att anmäla saken igen.