Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Pohjanpalo skadade knäet efter misslyckad cykelspark – lugnande beskedet: "Allt har sett bra ut"

Från 2021
Uppdaterad 21.05.2021 21:07.
Joel Pohjanpalo sitter på gräset och ser bekymrad ut.
Bildtext Joel Pohjanpalo har åkt på en ny motgång.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Stora orosmoln svävar över det finländska anfallet då fotbolls-EM närmar sig med stormsteg. Samtidigt som Teemu Pukki rehabiliterar sin vrist står det nu klart att Joel Pohjanpalo missar säsongsavslutningen i Bundesliga. Senare på fredagen kom Union Berlin-anfallaren med lugnande besked.

Med drygt tre veckor kvar till fotbollsherrarnas historiska mästerskapsresa finns det flera frågetecken kring viktiga spelare.

Tim Sparv återhämtar sig från en knäoperation, men kaptenen har intygat för Yle Sporten att han ska vara i fullt skick till sommarens höjdpunkt.

Den största oron gäller det blåvita anfallet. Teemu Pukki missade den engelska säsongsavslutningen på grund av en vristskada, och nu verkar också Joel Pohjanpalo ha problem.

Pohjanpalos Union Berlin avslutar säsongen med match mot RB Leipzig på lördag. Finländaren inte att spela i matchen, meddelar Union på Twitter.

Tränaren Urs Fischer säger i inlägget att anfallaren skadade sig mot Leverkusen förra helgen. Pohjanpalo blev inbytt i matchen och gjorde ett mål.

Sköna beskedet: "En säkerhetsåtgärd"

Senare på fredagseftermiddagen uttalade sig forwarden själv. I podcasten Bundes-Luke berättade Pohjanpalo att det inte handlar om något farligt.

– Det är mer utav en säkerhetsåtgärd. Bakgrunden är att jag under den första minuten efter att jag blev inbytt mot Leverkusen försökte på en cykelspark utanför straffområdet – och missade bollen.

– Knäet sträcktes lite, men jag spelade ju resten av matchen och kunde träna nu i början av veckan. Vi tog en bild för säkerhets skull och där såg allt bra ut. Knäet tog ändå en så pass hård smäll så att jag står över helgens match och troligen också träningsmatchen mot Sverige, sa Pohjanpalo.

Joel Pohjanpalo försöker sig på en cykelspark.
Bildtext En misslyckad cykelspark ligger bakom Joel Pohjanpalos knäkänningar.
Bild: imago images/Uwe Kraft/ All Over Press

Pohjanpalo har nätat sex gånger i den tyska högstaligan denna säsong. 26-åringen har haft mycket otur med skador under sin karriär. Också denna vinter har han missat över två månader på grund av en vristskada.

Pohjanpalo finns med i Markku Kanervas lägertrupp för nästa vecka, då man möter Sverige. EM-premiären mot Danmark spelas den 12 juni.

Artikeln uppdaterad med Pohjanpalos kommentarer klockan 18.

Diskussion om artikeln