Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Samooja och Välimäki utslagna efter två rundor – Mickelson kan bli äldste majorvinnaren genom tiderna

Kalle Samooja i PGA-mästerskapen.
Bildtext Kalle Samooja spelade på tio under par i PGA-mästerskapen.

Kalle Samooja och Sami Välimäki fick tacka för sig efter två dagars spel i PGA-mästerskapen. Den blåvita duon klarade inte cutten. Inför den tredje dagen delar Phil Mickelson och Louis Oosthuizen ledningen.

Kalle Samooja och Sami Välimäki blev historiska då båda fick en plats i PGA-mästerskapen. Aldrig tidigare har två finländska golfare spelat samtidigt i en majortävling.

Men väl på plats i South Carolina blev det en tung tävling. Varken Samooja eller Välimäki klarade cutten och båda landande på tio slag över par.

– Jag spelade inte på min bästa nivå. Greenerna var mjuka och vinden hård och det ställde till med problem. Jag fick inte i bollen, säger Samooja i ett pressmeddelande.

Efter två rundor är Phil Mickelson och Louis Oosthuizen i delad ledning. Båda ligger på fem slag under par.

Veteranen Mickelson, 51, kan bli den äldste majorvinnaren genom tiderna om han kammar hem PGA-mästerskapen. Det nuvarande rekordet innehas av Julius Boros som var 48 år då han vann samma tävling 1968.

Inför lördagens tredje runda skuggas Mickelson och Oosthuizen av Brooks Koepka. Amerikanen har inlett tävlingen med fyra slag under par.