Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liukkonen och Hulkko imponerade i försöksheaten i EM: ”Ser verkligen bra ut”

Ari-Pekka Liukkonen i bassängen.
Bildtext Ari-Pekka Liukkonen.

Försöksheatet på 50 meter frisim vållade inga problem för Ari-Pekka Liukkonen. Finländaren hade den sjätte bästa tiden och gick med klar marginal vidare till semifinal. Ida Hulkko var ännu vassare på 50 meter bröstsim där hon var trea.

Sim-EM har pågått sedan i måndags men för Ari-Pekka Liukkonen har väntan varit lång på favoritdistansen 50 meter frisim. I dag var det äntligen dags och Liukkonen gjorde en strålande insats i försöken.

Liukkonen simmade avspänt i sitt heat och slutade tvåa med tiden 21,99. Han blev endast slagen i heatet av flerfaldiga mästerskapsvinnaren Florent Manaudou och totalt hade han den sjätte bästa tiden.

– Starten var kanske inte den bästa, där finns det att förbättra men på slutet kom han starkt. Emellanåt har han haft lite problem i försöken och inte fått ut det bästa, men nu hittade han farten och det ser verkligen bra ut med tanke på semifinalerna.

–”A-P” gjorde precis det som krävdes av honom. Han höjer hela tiden sin grundnivå mot under 22 sekunder. Det här ger säkert en stark framtidstro, säger Yle Urheilus expertkommentator Ville Kallinen.

Anton Herrala simmade på 22,72 sitt heat och gick inte vidare till semifinal. Hans slutliga placering på distansen blev 36:e. Samma öde till mötes gick också Niko Mäkelä på 100 meter fjärilsim.

På damernas 50 meter bröstsim gick både Ida Hulkko och Veera Kiviranta vidare till semifinal. Hulkko slog till med den tredje bästa tiden i försöken medan Kiviranta var tolva.

– En fulländad insats av Hulkko. Hon kommer att vara en medaljkandidat på den här distansen, säger Kallinen.

Samtliga resultat från försökspassen hittar ni här.

Finalpasset inleds klockan 19.00. Det sänds direkt på TV2 och Yle Arenan.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sim-EM
Sim-EM - Spela upp på Arenan