Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Roman Eremenko kommer att följa EM hemifrån – stänger ändå inte dörren till landslaget och ser inget slut på karriären

Roman Eremenko.
Bildtext Roman Eeremeno har inte spelat i landslaget på nästan fem år.

”Jag har varit borta från landslaget i fem år, därför är det här EM-slutspelet inte min grej”, säger Roman Eeremenko i en intervju för Österbottens Tidning. Mittfältaren öppnar ändå för en comeback i landslaget samtidigt som han nu är på jakt efter en ny klubb.

Roman Eremenko har inte figurerat i landslaget sedan han plockades bort ur truppen inför VM-kvalmatchen mot Island 2016. Senare framkom det att han hade testat positivt för kokain och stängdes av i två år.

När han hade avtjänat sin avstängning tackade han nej till landslaget och på senare tid har han inte svarat på förbundskaptenen Markku Kanervas samtal.

Om knappt tre veckor går Finland in i ett historiskt EM och det är matcher som spelas utan Eremenko. Han kommer att följa matcherna hemifrån.

– Jag har varit borta från landslaget i fem år, därför är det här EM-slutspelet inte min grej. Jag har inte varit med och tagit dem dit.

– Det ska bli spännande att se hur det går. Jag tror att Finland kan överraska och ställa till det för de andra i gruppen. Ryssland har all press, säger Eremenko i en intervju för Österbottens Tidning (bakom betalmur).

Fåordig om avstängningen

Eremenko har ändå inte stängt landslagsdörren helt.

– Man vet inte vad som händer i höst, men jag vill inte åka till landslaget i halvbra skick, säger han.

Efter sin avstängning har Roman Eremenko mer eller mindre lagt locket på och undvikit intervjuer. När han nu talar med Österbottens Tidning vill han inte säga speciellt mycket om avstängningen.

– Det har varit tufft men det har jag gått igenom nu och livet går vidare. Mer än så vill jag inte säga men kanske vi kan skriva en bok om allting efter karriären?

I vintras lämnade Roman Eremenko Rostov i den ryska ligan och är just nu klubblös. Den här veckan har han tränat med både Jaro och JBK i barndomens hemstad Jakobstad.

34-åringen är nu på jakt efter en ny klubb och ser ännu inget slut på karriären.

– Det är inte ens nära. Speciellt inte nu när jag haft en paus igen. Jag ska se till att jag är i form tills transferfönster öppnar så får vi se.