Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Blind Channel hemma igen: Vi firade framgången natten igenom

Från 2021
Bandet Blind Channel återvände från ESC i Rotterdam - Spela upp på Arenan

Det finländska bandet Blind Channel återvände till Finland i eftermiddags efter sjätteplaceringen i Eurovisionsschlagerfestivalen i Rotterdam. Bandet säger att de firade framgången genom hela natten.

Medlemmarna i Blind Channel höll en presskonferens efter ankomsten på Helsingfors-Vanda flygplats. Niko Vilhelm och Joel Hokka berättade att feststämningen varade natten igenom.

- Jag har inte sovit en endaste timme. I flygplanet slumrade jag kanske till. En jättesurrealistisk känsla. Jag medger att jag festade hårt i natt, sade Hokka.

Bandets självkänsla var på topp inför gårdagskvällens final.

- Vi hade inte kunnat vara mer redo. Under det första framträdandet på torsdagen var vi kanske lite nervösa, men Blind Channel är inte ett band som står på scen och darrar, konstaterade Vilhelm.

blind channel
Bildtext Bandet höll presskonferens efter ankomsten.
Bild: Lehtikuva

Ny era inom rocken?

Bandet ser sin egen framgång och det italienska bandet Måneskins seger som ett tecken på en ny era inom rockmusiken.

- Det handlar lite om samma fenomen som i början av 2000-talet då flera finländska metall- och rockband så dagens ljus. Man ser tydligt att publiken längtar efter uppror av det här slaget, sade Hokka.

Blind Channel ville också hälsa till Finlands regering att det går att ordna massevenemang på ett coronasäkert sätt.

- Vi såg i praktiken att det går. Evenemangsbranschen kräver inte att coronarestriktionerna hävs - i stället vill vi verka inom ramen för restriktionerna, var hälsningen.