Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool räddade Champions League-biljetten i sista omgången – och Tottenham hjälpte Chelsea: "Säkert glada i morgon"

Från 2021
Uppdaterad 24.05.2021 01:01.
Liverpoolspelare firar mål.
Bildtext Sadio Mané sköt Liverpool till Champions League.
Bild: AFP / Lehtikuva

Liverpools starka slutspurt i Premier League fick sig ett fint avslut. Fjolårsmästarna slog Crystal Palace, steg till tabelltrea och säkrade Champions League-platsen för nästa säsong. Chelsea får i sin tur tacka Londonrivalen Tottenham för fjärdeplatsen i ligan.

Inför den sista PL-omgången var Manchester City redan klara mästare och stadsrivalen United hade säkrat andraplatsen. Men resten av Europaplatserna var allt annat än utdelade.

Liverpool kunde inte följa upp den fantastiska fjolårssäsongen med en ny titel, men mot våren har man varit starka. Laget rundade av säsongen med att slå Crystal Palace 2–0 och därmed var man obesegrade i de sista tio matcherna.

Sadio Mané nätade en gång per halvlek och senegalesens mål betydde att Liverpool steg till tredje plats i tabellen – och spelar i Champions League nästa säsong.

– Vi hade inte något att säga till om i titelstriden detta år. Jag är riktigt glad över tredjeplatsen, slog tränaren Jürgen Klopp fast för Sky Sports.

Tottenham räddade Chelsea

Det var egentligen Chelsea som hade fördelen i kampen om de två sista CL-platserna. Men laget åkte på en 1–2-förlust borta mot Aston Villa.

Laget såg ut att passeras av både Leicester och Liverpool, då Leicester också ledde, med 2–1 mot Tottenham. Men under den sista kvarten öste Spurs in tre bollar, vilket betydde att Chelsea blev fyra.

– I morgon värmer säkert platsen bland de fyra bästa. Det känns aldrig bra att förlora. Men vi nådde vårt huvudmål, så det finns inget att deppa över nu, tyckte Chelsea-lotsen Thomas Tuchel.

Harry Kane gjorde Tottenhams första mål och spelade fram till det tredje. Stjärnanfallarens 23 mål och 14 assist denna säsong betydde att han tog hem både skytte- och assistligan.

Harry Kane firar mål.
Bildtext Tottenham hade en tuff säsong, men lagets spjutspets Harry Kane var produktivast i hela ligan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Chelsea spelar Champions League-final mot Man City på lördag. Leicester får göra West Ham sällskap i Europa League på hösten.

Leicester hörde till säsongens skrällag och coachen Brendan Rodgers valde att blicka längre bakåt då han skulle sammanfatta sina känslor.

– När vi började jobba tillsammans var vi ett mittenlag, drygt två år senare utmanar vi topplagen och vinner FA-cupen för första gången. Vi är på rätt väg, trots att vi inte har samma resurser som en del andra.

LagPoäng
1. Man City86
2. Man United74
3. Liverpool69
4. Chelsea67
5. Leicester66
6. West Ham65
7. Tottenham62
8. Arsenal61
9. Leeds59
10. Everton59
11. Aston Villa55
12. Newcastle45
13. Wolves45
14. Crystal Palace44
15. Southampton43
16. Brighton41
17. Burnley39
18. Fulham28
19. West Bromwich26
20. Sheffield United23
Manchester City firar PL-titel.
Bildtext Manchester City tog hem Premier League-titeln klart.
Bild: AFP / Lehtikuva

Resultat:

Arsenal–Brighton 2–0

Aston Villa–Chelsea 2–1

Fulham–Newcastle 0–2

Leeds–West Bromwich 3–1

Leicester–Tottenham 2–3

Liverpool–Crystal Palace 2–0

Manchester City–Everton 5–0

Sheffield United–Burnley 1–0

West Ham–Southampton 3–0

Wolverhampton–Manchester United 1–2

Diskussion om artikeln