Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vaasa Festival lyckades knyta fler namn till sommarens festivalhelg – Bo Kaspers Orkester nytt dragplåster

Uppdaterad 25.05.2021 11:02.
Bo Kaspers Orkester på juli festivalen i Ekenäs.
Bildtext Arkivbild. Bo Kaspers Orkester under ett uppträdande i Finland år 2017.

Arrangörerna hoppas på att få organisera Vaasa Festival under så normala omständigheter som möjligt. Men planerna framskrider även om coronaläget skulle kräva att evenemanget ordnas med restriktioner. Och nu stoltserar man med nya dragplåster.

I ett pressmeddelande på tisdagen berättar arrangörerna för den tre dagar långa augustifestivalen att man lyckats knyta populära Bo Kaspers Orkester till årets evenemang.

Tommi Mäki, som är promotor för festivalen, gläds åt att årets artistlista tar form.

- I många år har folk frågat efter Bo Kaspers Orkester och äntligen har vi fått med dem. De uppträder på torsdagen då vi också får se en annan svensk artist på scen, Miriam Bryant, säger Mäki enligt pressmeddelandet.

Vaasa Festival går i år av stapeln 5-7 augusti.

Redan tidigare har man kunnat annonsera att avslutningskvällens stora namn är Bonnie Tyler. Samma kväll uppträder även Anssi Kela, Amorphis och Von Hertzen Brothers.

Däremot har svenska artisten Tomas Ledin skjutit upp sin medverkan med ett år till festivalen 2022.

Hoppas på så normala omständigheter som möjligt

I det här skedet uppger arrangörerna att man har goda förhoppningar om att festivalen kunde få äga rum under näst intill normala omständigheter.

- Coronaläget har förbättrats rejält de senaste veckorna och vaccintäckningen är redan över 50 procent i landet. Det ser alltså ut att finnas mycket goda förutsättningar för att förverkliga festivalen och enligt regeringens exitplan kunde evenemang få ordnas utan restriktioner i augusti, säger Mäki enligt pressmeddelandet.

Samtidigt betonar han att planerna framskrider även om coronaläget skulle kräva att evenemanget ordnas med restriktioner. Då anpassar man arrangemangen, precis som man gjorde ifjol.