Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ellen Voutilainen mästare i svenska handbollsligan: ”Vi gör en fantastisk laginsats hela vägen”

Uppdaterad 26.05.2021 10:38.
Ellen Voutilainen firar ligaguld med lagkamrater.

För första gången på 16 år är Skuru IK svenska mästare i handboll. Ellen Voutilainens lag vann den fjärde finalen mot H65 Höör och säkrade därmed guldet.

På måndagen hade Skuru chansen att avgöra finalserien mot H65 Höör men förlorade då med två bolllar. Ett dygn senare kom nästa chans och den här gången sumpade Skuru inte sin matchboll. Laget knep sitt fjärde SM-guld genom tiderna då man vann med 24–22.

– Det är svårt att sätta ord på det här just nu. Det är otroligt roligt. Vi gör en fantastisk laginsats hela vägen, det är inte så fint alla gånger men vi gör det verkligen för varandra. Det känns så skönt att kunna vinna, säger Voutilainen till Yle Sporten.

Guldet kom efter en match som till slut blev väldigt dramatisk.

Skuru inledde svagt men lyckades vända ett underläge i första halvlek. Ellen Voutilainen gjorde 9–6 och 11–9 i den första halvleken.

Skuru ledde med en boll i paus men efter en stark start på andra halvlek såg laget ut att få en bekväm resa mot guldet. Stockholmslaget gick från 13–12 till 18–12 på knappt sex minuter.

– I pausen sa vi att det är bara att ösa på och kriga för varandra, säger Voutilainen.

Ellen Voutilainen och lagkamraterna jublar vid sidan av planen i semifinal 1 2021.
Bildtext Ellen Voutilainen och Skuru IK fick fira guldet i SHE.

H65 Höör satte in en extra växel

Men det skulle bli spännande på slutet.

H65 stod för en urstark forcering och då drygt fyra minuter återstod att spela ledde Skuru bara med två bollar. Och ännu närmare kom man, då 37 sekunder återstod att spela reducerade H65 till 22–23.

– Det är finalnerver och vi vet att vi har allt att vinna. Höör är ett duktigt lag så det är klart att det blir spännande. De satte in en extra växel och vi kunde inte riktigt steppa upp.

Hann du bli orolig på slutet?

– Nej det är inget man tänker på. Det var bara att ösa på hela vägen. Jag litade på de jag hade runt mig så det kändes aldrig som att det skulle glida oss ur händerna, säger Voutilainen.

Efter Höörs reducering tog Skuru en timeout och sedan dunkade Malin Berndal in matchavgörande 24–22 via ribban och spelarna fick börja fira SM-guldet.

– Vi hade orken med oss hela vägen och det är kanske det som gör att vi tar den här serien, säger Voutilainen.