Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen har gripit två personer misstänkta för brott vid stall i Nådendal

Från 2021
Uppdaterad 26.05.2021 14:24.
Svenska texten på polisbilen
Bildtext Arkivbild. Polisen har gripit två personer misstänkta för brott vid häststall i Nådendal.
Bild: Kenneth Mattila

Polisen fortsätter att utreda brottsmisstankarna som riktats mot ett häststall i Nådendal. Två personer har nu gripits i samband med utredningen, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Polisen har hört flera målsägande i ärendet, och det finns tydliga tecken på att grova sexualbrott har skett.

Polisen genomförde en husrannsakan på tisdagskvällen och i samband med det har man gripit två personer misstänkta för brott. Personerna som gripits är en man och en kvinna, födda på 1970-talet.

Turun Sanomat var först med att rapportera om att ett par som driver ett stall i Nådendal misstänks för bland annat sexualbrott. Flickorna i stallet ska även ha tvingats utföra tungt stallarbete. Stallet ägs av Åbo djurskyddsförening, och paret har varit aktiva inom föreningen. Åbo djurskyddsförening meddelade under tisdagen att man har sagt upp allt samarbete med paret.

I det här skedet finns ett tiotal målsägande i fallet, och polisen misstänker att den här siffran ännu kommer att stiga. Flera personer har tagit kontakt med polisen efter att händelserna uppdagades.

Enligt den information som polisen har i det här skedet har de misstänkta brotten skett under flera år. På grund av hot och skrämseltaktik har offren inte tagit kontakt med polisen tidigare.

Polisen uppmanar eventuella brottsoffer att vara i kontakt med polisen, även om det är länge sedan det misstänkta brottet skedde.

Förundersökningen i fallet har inletts, och polisen meddelar mera om fallet senare.

Källa: Polisens pressmeddelande (på finska)