Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kortspel och ishockey-VM är tidsfördriv när Fredrik Jensen gått in i ny bubbla – nu är han kvitt skadorna lämpligt inför EM: ”Jag är i toppform”

Fredrik Jensen firar 1–0-målet.

Fredrik Jensen har gått från en bubbla i Tyskland till en ny i Helsingfors. Anfallaren kan ändå njuta av tillvaron just nu. Han är skadefri igen och redo för ett historiskt mästerskap.

Många skador har förstört mycket av Fredrik Jensens karriär i Bundesliga. Den senaste säsongen var inget undantag.

Problem med både en vrist och ett baklår gjorde att han till slut bara spelade tretton matcher för Augsburg. Under våren blev det fyra matcher och sammanlagt 115 minuter på planen.

– Det har varit många skador de senaste åren. Jag har försökt göra allt för att det inte ska ske men det hör till idrotten. Nu är jag i skick och det är kul att vara tillbaka i landslaget, säger Jensen på landslagets presskonferens.

Och Jensen intygar att han nu är i fullt slag.

– Skadorna har jag lagt bakom mig och jag är på den nivå jag vill vara. Jag är i toppform. Jag är inte rädd för att det ska komma en ny skada, och man kan inte gå in på planen och vara orolig, säger han.

Fredrik Jensen firar mål för Augsburg
Bildtext Jensen spelade i 13 ligamatcher den här säsongen.

"Börjar bli van"

Landslaget samlades i måndags och lever nu i en egen bubbla samtidigt som man laddar upp inför den viktiga träningsmatchen mot Sverige på lördag. Att leva i en bubbla är inget nytt för Jensen.

– I Bundesliga gick alla lag i karantän nu på slutet så att vi skulle kunna avsluta säsongen. Jag har gått från en bubbla till en annan och man börjar bli van.

– Det har varit liknande under hela säsongen fast man varit hemma. Vi har bra killar här i gruppen och vi spelar en hel del kort så vi får tiden att gå, säger den Borgåbördige anfallaren.

Förutom kortspel har det också funnits tid att följa med Lejonens matcher i ishockey-VM.

– Jag tittade på Finlands match igår, och det är alltid roligt att titta då de vinner. Jag har aldrig själv spelat ishockey men tycker om att titta, säger Jensen.

Fredrik Jensen på en presskonferens.
Bildtext Fredrik Jensen.

Under sin relativt korta karriär i landslaget har Fredrik Jensen varit en vass målskytt. På 16 landskamper har han gjort sju mål varav några riktigt viktiga både i EM-kvalet och i Nations League.

Nu hoppas han kunna leverera också i ett mästerskap.

– Om jag skulle lyckas göra mål så skulle det vara fantastiskt. Det är en dröm som man haft sedan man var liten och tittat på EM och VM. Det viktigaste är ändå att vi lyckas som lag, säger Jensen.