Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Julius Honka återvänder till Europa – nya klubben finns i Sverige: ”Har bara hört bra saker”

Från 2021
Julius Honka har haft det motigt i Dallas.
Bild: Rex Features/All Over Press

NHL är åtminstone för tillfället ett avslutat kapitel för Julius Honka. Backen väljer att flytta till SHL och Luleå Hockey. Det är ett lag som går för att vinna mästerskap, säger Honka.

Förväntningarna var stora på Julius Honka då han valdes av Dallas Stars som 14:e spelare i draften 2014, men backen har aldrig slagit igenom på allvar i NHL.

Efter fem år i Nordamerika valde han att spela i JYP säsongen 2019-20, men gjorde sedan ett nytt NHL-försök och tecknade ett ettårigt kontrakt med Dallas. Det blev ändå inga matcher i Dallas den här säsongen.

Nu väntar en ny liga och ett nytt land för Honka. Han har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med Luleå Hockey i SHL.

– Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey kommande säsong. Jag har bara hört bra saker om såväl organisationen som Luleå som stad.

– Jag har fått det tydligt beskrivet för mig att det är ett lag som går för att vinna mästerskap och jag ser redan fram emot att träffa de andra spelarna och få spela inför min nya hemmapublik, säger Honka på klubbens webbplats.

Luleås GM Stefan ”Skuggan” Nilsson är nöjd med det senaste tillskottet i truppen.

– Han är en spelskicklig back som är bra på skridskorna. Han hanterar defensiven på ett bra sätt och har en uppsida i offensiven där han gärna följer med upp i anfallen. Han har samlat på sig mycket erfarenhet i Nordamerika, säger Nilsson.

Diskussion om artikeln