Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagsmålvakten Roslander lämnar Dicken – återförenas med guldtränaren Källman i Grankulla

Mikael Källman och Patrik Roslander är nöjda med övergången från Dicken till GrIFK.
Bildtext Nöjda miner i Grankulla efter Roslanders övergång.

Grankulla IFK:s handbollsherrar har förstärkt laget med två högklassiga ligaspelare. Patrik Roslander och Carl Weurlander klär sig från och med i höst i grönt och vitt.

Grankullalaget som i år fick nöja sig med en fjärde plats i FM-ligan i handboll har gjort klart med två välkomna förstärkningar.

Framför allt på målvaktspositionen är Patrik Roslander ett väldigt välkommet namn. Roslander tog under säsongen platsen som förstamålvakt i landslaget och mycket tack vare hans insatser kunde Dicken vända ett 0–2-underläge i semifinalserien mot BK-46.

Inom Grankullalägret är det givetvis glada miner efer att klubben rott övergången i hamn.

– ”Paaki” är en vinnande målvakt och han klarar av att vända matcher på egen hand. Han har bevisat sin nivå i både FM-ligan och landslaget, säger lagets tränare Mikael Källman i klubbens pressmeddelande.

Källman och Roslander är bekanta för varandra då de var med om att vinna två FM-guld med HC West åren 2011 och 2012.

Efter mästerskapet 2012 flyttade Roslander med en handfull Westspelare till lokalkonkurrenten Dicken. Där blev det hela sex FM-silver och ett brons under nio säsonger.

Patrik Roslander.
Bildtext Patrik Roslander var en av slutspelets hetaste målvakter.

I år delade han på målvaktsansvaret med Mikael Mäkelä och Tuomas Laitinen. Roslander spelade 24 matcher med en räddningsprocent på 38,37.

Weurlander byter gröngult mot grönvitt

På niometer förstärks laget med resliga vänsterbacken Carl Weurlander. 22-åringen kommer till Grankulla från Sjundeå IF där han i år var lagets tredje bästa målskytt med 87 fullträffar.

– Weurlander är en duktig försvarsspelare som även kan spela fram linjespelarna. Vårt anfallsspel blir betydligt mångsidigare med honom, säger Källman om den 196 centimeter långa KyIF-produkten.

– Det har varit en bra känsla direkt från början. Jag vill utvecklas både spelmässigt och fysiskt samt hjälpa GrIFK att bli ett medaljlag igen, säger Weurlander efter sin övergång.

Duon ersätter i första hand Ville Viljanen, Patrik Johanson, Christoffer Sjöblom, Daniel och Alexander Lång samt Tommi Haverinen. Samtliga har valt att lägga skorna på hyllan.

GrIFK lyfter hela sex egna juniorer till seniorlaget. Fredrik Parvinen, Alexander Gumpler, Karim Mbembela, Anton Olin, Sebastian Hernelahti och Fredrik von Troil tävlar om speltid från och med nästa säsong.