Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kanonstart säkrade historiskt avancemang – Marcus Forss och Brentford till Premier League

Marcus Forss.
Bildtext Marcus Forss fick fira avancemang.

För första gången på över 70 år kommer Brentford att spela i den högsta ligan i England. Laget fixade avancemang till Premier League då man slog Swansea i kvalfinalen på Wembley.

Norwich och Watford hade tidigare säkrat sina avancemang till Premier League och nu är det klart att de får sällskap av Brentford.

Marcus Forss inledde kvalfinalen mot Swansea på bänken och han fick se sina lagkamrater avgöra tidigt. I den tionde minuten fick Brentford en straff och lagets skyttekung Ivan Toney var iskall från elva meter.

Tio minuter senare gjorde Brentford en snabb omställning och bollen hamnade till slut hos Emiliano Marcondes i straffområdet. Marcondes tryckte enkelt in 2–0 med högerfoten.

Swansea tvingades satsa offensivt efter paus men var aldrig nära en reducering. Lagets jakt på ett mål kom också av sig då Jay Fulton blev utvisad i mitten av den andra halvleken.

Marcus Forss hoppade in då en drygt kvart återstod att spela. Han var aldrig nära att göra något mål men det behövdes inte den här gången.

Brentford vann matchen med 2–0 och spelar nästa säsong i Premier League för första gången. Senast laget spelade på högsta nivå i England var säsongen 1946–47 då ligan hette First Division.

Resultat:

Brentford – Swansea 2–0 (2–0)

10´ 1–0 Ivan Toney straff
20´ 2–0 Emiliano Marcondes