Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fanny Teijonsalo slog nytt finländskt rekord och klarade OS-gränsen

Från 2021
Uppdaterad 29.05.2021 22:19.
Fanny Teijonsalo.
Bildtext Fanny Teijonsalo.
Bild: AFP / Lehtikuva

24,77 lyder det nya finländska rekordet på damernas 50 meter frisim. Fanny Teijonsalo noterade den tiden i en tävling i Monaco och klarade samtidigt A-gränsen till OS i Tokyo.

Fanny Teijonsalo gick in i förra veckans EM-tävlingar med förhoppningen att klara OS-gränsen på 50 meter frisim. Teijonsalo gjorde också starka insatser i EM men nådde inte hela vägen.

Hon sänkte sitt personliga rekord till 24,81 men missade OS-gränsen med ynka fyra hundradelar.

Teijonsalo är ändå i storform just nu och på lördagen fick hon utdelning. I en tävling i Monaco slog hon till med 24,77 – exakt samma tid som krävs för att få simma i OS.

– Det var en bra insats men det kändes inte så häpnadsväckande. Första halvan var inte lika bra som i EM men under den andra gick det bättre.

– Formen har inte försvunnit på en vecka, förhållandena är goda här med en snabb bassäng. Veckan har dock varit tung så jag tänkte inte så mycket på rekordet och OS-gränsen och det var nog bra, säger Teijonsalo i ett pressmeddelande.

Fanny Teijonsalo är den fjärde finländska simmaren som klarat en OS-gräns. Tidigare har Matti Mattsson, Ari-Pekka Liukkonen och Ida Hulkko gjort det.