Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kari Arkivuo målskytt i ligan efter 16 år lång paus – IFK Mariehamn gick på tredje raka förlusten

Från 2021
Uppdaterad 30.05.2021 21:04.
Kari Arkivuo i FC Lahti.
Bildtext Kari Arkivuo.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Det vill sig inte för IFK Mariehamn just nu. Laget släppte in tre mål i den andra halvleken mot FC Lahti och förlorade igen. FC Lahtis första mål gjordes av Kari Arkivuo – hans första sedan 2005.

IFK Mariehamn fick en bra start på säsongen då man vann de två första matcherna, men sedan har det gått sämre för ålänningarna. Efter förluster mot KuPS och FC Haka kammade man noll även mot FC Lahti.

FC Lahti vann kvällens match på bortaplan med 3–0 efter mål av veteranen Kari Arkivuo, Loorents Hertsi och Kristian Yli-Hietanen.

Arkivuo, som återvände till fotbollsligan förra året, gjorde sitt första mål sedan 2005 då han satte en straff i den 50:e minuten. Marc Nordqvist som gjorde sin första ligamatch i IFK:s mål på nästan tre år fick en hand på bollen men kunde inte rädda Arkivuos straff.

Hertsi ökade på till 2–0 i den 72:a minuten och i slutminuterna styrde Yli-Hietanen in gästernas tredje mål.

– Det är aldrig lätt att komma hit men vi tar en 3–0-seger och har full kontroll. Vi gör en väldigt bra match, säger FC Lahtis målvakt Joona Tiainen till Ruutu.

IFK Mariehamn hade en riktigt het målchans i matchen. I den 64:e minuten stormade Emile Tendeng fram i straffområdet men styrde ett inlägg utanför gästernas stolpe.

– Motståndarna gjorde allt lite bättre, den här förlusten grämer, säger IFK:s anfallare Vahid Hambo.

Resultat:

IFK Mariehamn – FC Lahti 0–3 (0–0)
50´ 0–1 Kari Arkivuo straff
72´ 0–2 Loorents Hertsi
84´ 0–3 Kristian Yli-Hietanen