Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manchester City-legendaren återvänder till La Liga – Sergio Agüero klar för Barcelona

Från 2021
Sergio Aguero kuvassa.
Bildtext Sergio Agüero vill hjälpa Barcelona vinna titlar igen.
Bild: Manchester City FC / Getty Images

Den argentinska måltjuven lämnar Premier League bakom sig och fortsätter karriären i Barcelona. 32-åringen har skrivit på för två år.

Sergio Agüeros kontrakt med City löper ut i slutet av juni och det var redan klart att han lämnar Manchesterlaget efter den nyss avslutade säsongen.

Hans sista match med City blev lördagens Champions League-final som slutade i en förlust mot Chelsea. Argentinaren kom in från bänken men kunde inte hjälpa sitt lag vända matchen.

Fjärde bästa målskytten i Premier League

City tappar sin bästa målskytt genom tiderna. Anfallarens saldo är imponerande: 390 matcher och otroliga 260 fullträffar.

Med sina 184 Premier League-mål ligger han på en fjärde plats på listan över alla tiders främsta målskyttar i den engelska ligan. Framför sig i den statistiken har han Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) och Andy Cole (187).

Argentinaren var med om att vinna hela 15 titlar med Manchester City under sina tio år i klubben.

Enligt BBC innehåller tvåårskontraktet med Barcelona en utköpsklausul på 86 miljoner euro.

La Liga är en bekant serie för argentinaren då han representerade Atletico Madrid mellan åren 2006 och 2011. Under sejouren i den spanska huvudstaden stod han för 100 mål på 230 matcher för Atletico som i år vann den spanska ligan före Real Madrid och hans nya klubb Barcelona.


Diskussion om artikeln