Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Belgiska fansen kan pusta ut för stunden – Kevin de Bruyne undviker operation

Från 2021
Kevin de Bruyne poistuu kentältä.
Bildtext Kevin de Bruynes Champions League-final tog slut efter en obehaglig kollision.
Bild: Marc Atkins/Getty Images

Belgiens hopp om att få med storstjärnan Kevin de Bruyne till EM lever. 29-åringens matchform är ändå ett frågetecken.

Det var i lördags som olyckan var framme i Champions League-finalen mellan de Bruynes Manchester City och Chelsea. Belgaren krockade med Chelseas mittback Antonio Rüdiger och fick två frakturer i ansiktet.

I dag ordnade det belgiska landslaget en pressträff och tränaren Roberto Martinez kom med ett lugnande besked: de Bruyne undviker en operation. Skulle beskedet ha varit det motsatta hade City-stjärnan missat EM som inleds den 11 juni.

– Vi måste vara väldigt försiktiga under de kommande dagarna. Jag har talat med de Bruyne och han verkade positiv gällande sin medverkan i EM, säger Martinez.

Enligt det belgiska förbundet kommer de Bruyne att ansluta till laget på måndag – så länge han är i skick och har repat sig efter lördagens oturliga incident som tvingade honom att lämna planen efter en timmes spel.

Belgien inleder EM med att möta Ryssland den 12 juni. Finland ställs mot en av turneringens förhandsfavoriter nio dagar senare.

– Just nu kan jag inte säga hur det blir, men vi är klokare i slutet av veckan. Vi hade tur då han undvek en operation, avrundar Martinez.

Diskussion om artikeln