Hoppa till huvudinnehåll

Egenland

Planerar du en sommarresa i Finland? Nu har du chans att få tips av Egenlands experter - ställ din fråga här!

Från 2021
Egenandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala katselevat aurinkoisena päivänä Tulliniemen rannan purje- ja leijalautailijoita.
Bild: Yle / Kaisa Kumpula

Har du planer på att resa under sommaren? Att solsemestra utomlands är, på grund av coronaläget, inget att rekommendera i år heller. Som tur finns det många intressanta och coronavänliga ställen att besöka i vårt eget hemland.

Vad finns att uppleva för en småbarnsfamilj i mellersta Finland? Vilket ställe kan väcka tonåringens intresse? Var i Lappland kan man göra den coolaste TikTok-videon eller ta den snyggaste selfien? Vilken vandringsled passar den ovana vandraren?

Den alternativa reseguiden Egenland har cirka 120 resmål på sin karta och programledarna Nicke Aldén och Hannamari Hoikkala har under årens lopp bokstavligen rest land och rike runt. De har lärt känna Finlands mer annorlunda resmål som sin egen ficka och nu kan de hjälpa dig med just din familjs behov.

Duon besöker Kike Bertell i vegastudion på lördag 5.6 strax efter klockan 10.03 och pratar om inrikesturismen, hållbart resande och ger tips för den perfekta semestern. 

Ställ din fråga till Hannamari och Nicke här.

Se mer från egenland här: