Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Grattis till yrkesexamen läsåret 2020-2021! Här är namnen på de som fått yrkesexamen på svenska under året

Från 2021
Uppdaterad 30.05.2022 14:02.
Grafisk bild på yrkesexamenshattar
Bildtext Bland de svenskspråkiga unga väljer fyra av tio yrkesinriktade studier istället för gymnasiet. I Österbotten är andelen större, nästan hälften, och i Nyland lägre, cirka 30 procent.
Bild: Clas Christiansen/yle

Under läsåret 2020-2021 utexaminerades drygt 1 200 studerande från de svenskspråkiga yrkesinstituten. Året har präglats av coronarestriktioner och distansstudier. Ett extra stort grattis till alla de som alla utmaningar till trots har avlagt yrkesexamen!

En stor del av undervisningen inom yrkesutbildningen har varit distansundervisning under det senaste året, vilket har försvårat och även delvis förhindrat möjligheterna att genomföra yrkesprov och kan ha flyttat utexamineringen till en senare tidpunkt än planerat.

Det här har inte påverkat antalet examinander, nästan lika många fått yrkesexamen på svenska i år som förra året. Under tiden augusti 2020 - maj 2021 avlade 1 239 personer yrkesexamen på svenska, förra året var antalet 1 232.

Bland de svenskspråkiga unga väljer fyra av tio yrkesinriktade studier efter grundskolan. I Österbotten är andelen större, nästan hälften, och i Nyland lägre, cirka 30 procent.

Nelly, Rasmus och Nabaz tar yrkesexamen i coronatider: "Alla har ändå kämpat på"

6:45

Här hittar du dem

Du kan filtrera enligt skola och söka på namn eller examen. Orten i tabellen berättar var skolenheten ligger, inte den utexaminerades hemkommun. Med på listan finns bara namnen på de som har gett sitt medgivande till att få namnet publicerat.

Enstaka studerande saknas ännu eftersom det finns personer som får sin examen först senare under sommaren. Vi kompletterar med de namn som saknas när vi får in dem.

Diskussion om artikeln