Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Åter en knapp hemmaförlust för Carolina – Teräväinen spelade fram till reduceringen: "De städar ordentligt framför mål"

Uppdaterad 02.06.2021 07:46.
Kaos framför Tampa Bay Lightnings mål.
Bildtext Tampa Bay har inte gett Carolina några friheter framför mål.

Carolina Hurricanes har fått en mardrömsstart på den andra slutspelsrundan i NHL. De båda inledande hemmamatcherna mot Tampa Bay har slutat på samma sätt – i en tajt uddamålsseger för gästerna.

Det fanns en hel del likheter mellan det första och andra mötet mellan Carolina och Tampa Bay. Slutresultatet i båda matcherna blev 2–1 till gästerna, vars målvakt Andreij Vasilevskij bjudit på magnifika takter båda gångerna.

Precis som i serien mot Florida har Lightning fått en blixtstart med två raka segrar.

– Vi har spelat bortamatcher i slutspel förr och vi har ett gäng som tror på vårt spel och vet vad som krävs för att stänga en match, sa Tampas tränare Jon Cooper på presskonferensen.

1–0 kom efter slutspelsmålspottaren Alex Killorns skott i den andra perioden. Lightning gick i tvåmålsledning 8.06 in i den tredje perioden, då Anthony Cirelli stal pucken från Jani Hakanpääs backpar Brady Skjeis ben och blev fri.

– Om alla prioriterar laget högst så kan vi få till magi tillsammans, och våra killar värdesätter verkligen laget högst.

Vasilevskij hyllas: "Han är världsklass"

I Tampa-målet följde Vasilevskij upp öppningsmatchens 37 parader med 31 räddningar i natt. Hurricanes fick hål på honom först med en och en halv minut kvar.

Teuvo Teräväinen tog vara på en puck i sarghörnet, spelade vidare till Jordan Staal, som hittade Andrej Svetjnikov framför kassen. Men ett mål per match på Vezina-kandidaten har inte räckt till triumfer.

– Han är världsklass, han dominerar. Vi måste fortsätta skjuta puckar, det är vad det handlar om, menade Carolinas tränare Rod Brind'Amour.

Serien fortsätter natten mot fredag finsk tid med Tampas hemmamatch. Då måste Carolina vara farligare framför motståndarmålet för att ha en chans att rubba de regerande mästarna.

– Jag tycker att vi är där vi ska, men de gör ett hårt jobb i att städa framför eget mål, menar kaptenen Jordan Staal.

Resultat

Carolina–Tampa Bay 1–2

CAR: Aho 0+0, +/-0, 21.18

CAR: Hakanpää 0+0, -2, 13.50

CAR: Teräväinen 0+1, -1, 20.35

Tampa Bay leder matchserien med 2–0 i segrar.

Källa: AP