Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gav beskedet i helsideannons – HIFK-legendaren Lennart Petrell lägger av: "Drömmen har nått sitt slut"

Lennart Petrell.
Bildtext Lennart Petrell.

Över 600 matcher i FM-ligan – alla för Helsingfors IFK. Trotjänaren Lennart Petrell meddelar nu att hockeykarriären är över.

Lennart Petrells hockey-CV domineras till största del av bokstavskombinationen HIFK.

37-åringen debuterade för Helsingforsklubben säsongen 2003/04 och representerade ingen annan finländsk klubb på seniornivå. Utomlands blev det ett par säsonger i Edmonton Oilers organisation, en säsong i Schweiz med Genéve och två i SHL med Luleå.

Nu vänder anfallaren blad. Petrell meddelade att karriären är slut i en helsideannons i tidningen Helsingin Sanomat.

– Den här drömmen har nått sitt slut och det är dags att lägga av. Beslutet har betytt mycket vemod och tårar, men framför allt värme gentemot allt som jag fått uppleva och alla jag fått träffa under närmare 20 år, skriver Petrell i annonsen.

– Framför allt vill jag av hela mitt hjärta tacka IFK-gemenskapen. Jag har älskat varje dag som jag fått spendera med er.

Totalt gjorde han 226 poäng på 572 grundseriematcher i IFK-tröjan. I slutspelet blev det 30 pinnar på 86 matcher. Petrell var även kapten under ett par säsonger.

Den gångna säsongen spelade han inte alls. I juni i fjol tvingades han ta en paus från spel på grund av hjärtproblem som upptäcktes i samband med en rutinkontroll.