Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ula-Taxi får vara kvar vid Stationstorget i Hangö en tid – staden hoppas på långsiktig lösning

Från 2021
Uppdaterad 03.06.2021 10:24.
En bild av en taxistolpe.
Bildtext Frågan om var taxibilisterna ska har sitt pausrum ska nu diskuteras med Varuboden-Osla.
Bild: Tiina Jutila / Yle

Hangö stad förlänger hyreskontraktet med Hangö Ula-Taxi till slutet av det här året, har stadsstyrelsen beslutat. Styrelsen hoppas att Ula-Taxi och andelslaget Varuboden-Osla under den här tiden kan nå en lösning om var taxibilisterna ska ha sitt pausrum i framtiden.

Platsen där den nuvarande taxistationen finns hör till Stationstorgets område där en ny detaljplan är aktuell. I planen som fullmäktige har godkänt finns inte en plats för taxistationen.

Taxibyggnaden kan stå kvar på sin plats så länge som arrendeavtalet är i kraft och byggnaden inte behöver ändras.

Då arrendeavtalet tar slut bör byggnaden flyttas eller rivas. Om byggnaden blir kvar måste det dras nya ledningar och det kostar kring 35 000 euro. Det handlar om bland annat vatten- och avloppsrör.

Staden och Hangö Ula-Taxi har nyligen träffats och diskuterat framtiden. Om hyran är rimlig och arrangemangen fungerar, kan Ula-Taxi gå med på att ha sitt pausrum i den nya S-marketbyggnaden, som Varuboden-Osla ska bygga på Stationstorgets område.

Hangö stad ska nu hjälpa till att få igång en diskussion mellan Ula-Taxi och Varuboden-Osla för att hitta en konstruktiv lösning.

Staden arrenderade markområdet vid stationen till taxiföretaget 1998. Avtalet förlängdes 2018 och det gäller för närvarande till slutet av det här året.

Artikeln kompletterades 3.6 klockan 10.23 med uppgifterna att det främst är vatten- och avloppsrör som kommer att kosta om byggnaden inte flyttar.

Diskussion om artikeln