Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Benjamin Donner börjar jobba som turismchef i Pargas i augusti

Benjamin Donner,turistchef i Kimitoön.
Bildtext Arkivbild. Benjamin Donner är Pargas stads nya turismchef, och han börjar på det nya jobbet i augusti.

Kimitoöns turismchef Benjamin Donner ska börja arbeta som turismchef för Pargas stad. Det meddelade han i ett mejl till turismföretagare och -aktörer i Kimitoöns kommun på onsdagen. Det här innebär att han också slutar som turismchef på Kimitoön, en tjänst som han har haft sedan 2013.

Donner skriver i mejlet att han kommer att säga upp sig de närmaste dagarna, och att det är med blandade känslor. Han ser mycket fram emot nya utmaningar, men han säger också att han har trivts väldigt bra med jobbet på Kimitoön.

- Jag har trivts fantastiskt bra med jobbet och företagen på ön, och det är roligt att samarbeta med personer som vill utvecklas och jobba tillsammans. Jag kände ändå att det var dags att satsa på nya utmaningar, så att man inte blir för fast i gamla rutiner. Det är bra att förnya sig, säger Donner då Yle Åboland ringer upp på onsdagen.

- Pargas är ett annorlunda område, turismen är ganska långt uppbyggd kring Ringvägen, och det ska bli intressant att även få satsa på andra delar av turismen. Jag har inte ännu hunnit sätta in mig i saken så mycket, men det ska bli spännande.

Donner hoppas också på att erfarenheterna från Kimitoön ska göra det möjligt att intensifiera turismsamarbetet mellan Pargas och Kimitoön.

- Kontakten med företagarna på Kimitoön tar nog inte slut här, och jag hoppas att vi ska kunna jobba tillsammans mer i framtiden.

Donner bor för tillfället i Åbo, men säger att en flytt ut till Pargas skärgård kan komma att bli aktuell.

- Det är åtminstone ett mål jag har, så vi får hoppas att det ska gå att förverkliga.

Det är Niina Aitamurto som har haft tjänsten som turismchef i Pargas stad sedan 2018. Pargas stad ledigförklarade tjänsten som turismchef i slutet av april.

Det är fortfarande oklart vem som ska ta över Donners arbetsuppgifter som turismchef på Kimitoön då han börjar på sitt nya jobb i Pargas.