Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Det finns en sång för varje stund – vilket är soundtracket till ditt livs viktigaste ögonblick?

Från 2021
Uppdaterad 18.06.2021 18:10.
Kollage med musikfestiovalpublik, prins Philips begravning, dragspelsgubbe och hockeyfirande.
Bildtext Vad var soundtracket till ditt livs viktigaste stund?
Bild: Kollage: Lasse Grönroos

Berätta om en låt som väcker starka känslor hos just dig! Vad är historien bakom musikminnet? Berättelserna lyfts upp under sommarlördagarna i Vega Lördag.

Vilken låt får dig att minnas din bröllopsdag? Sveper Bob Marleys "No woman no cry" dig till en viss plats och en speciell stund så fort den börjar spela? Ljuder Twisted Sister i ditt huvud då du åker båt och isåfall varför?

Det är få saker som påverkar oss lika starkt emotionellt som musiken. Ibland är låtarna vi lyssnar på bara bakgrundsmusik som ackompanjerar vardagen utan nämnvärda känslor. Andra gånger kan musiken prägla våra upplevelser på djupet.

Låtar kan framkalla starka minnen och få oss att återuppleva viktiga händelser. Vilken låt har varit med och påverkat dig och kanske rent av förändrat ditt liv?

Klicka här eller på bilden nedan för att skicka in din berättelse.

Låtminnena kommer att höras i Yle Vega under sommarlördagarna mellan klockan 10 och 11. Kike Bertell som är programvärd ringer varje vecka upp någon som får berätta om sitt minne och sin låt. Kanske det är just du som en lördag får berätta om ditt minne i sändningen!

Kike Bertell står på en balkong i Västra Böle i Helsingfors
Bildtext "Nog var han en vän" av Vasas flora och fauna väcker stark hemlängtan hos mig, säger Kike Bertell, programledare i Yle Vega.
Bild: Yle/Ilmari Fabritius

Diskussion om artikeln