Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kommunerna förbereder sig för att personalen snart kan återgå till kontoren – men man tror på ökat distansarbete också efter pandemin

Korsholm ämbetshus
Bildtext Ämbetshusen har ekot tomma under coronapandemin. Snart kan personalen igen börja återvända till kontoren.

I de österbottniska kommunerna börjar man nu förbereda sig för att personalen ska kunna återgå till sina fysiska arbetsplatser. Långtifrån alla kommunalt anställda har haft möjlighet att jobba på distans, men bland dem som kunnat göra det finns en vilja att jobba delvis på distans också efter pandemin, tror man i Vasa, Korsholm och Jakobstad.

På måndag ska Vasa stads coronagrupp presentera en uppdaterad plan för hur och när personalen kan återvända rent fysiskt till sin arbetsplats.

I nuläget är det fortfarande en stark rekommendation om distansarbete som gäller fram till den sista juni.

– Vi har fått de nya rekommendationerna från Österbottens coronasamordningsgrupp och utgående från dem gör vi upp en ny plan, säger Vasa stads personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen.

En hybridmodell är säkert det som gäller i framtiden. Distansjobbandet fortsätter säkert delvis.

― Tuulikki Kruhse-Poutanen

Frågan är om man ska fortsätta med den starka rekommendationen om distansarbete också efter semestrarna eller om det blir någon form av trappstegsmodell där personalen delvis kan återvända rent fysiskt.

– Och läget kan ju ändras. I fjol vid den här tiden gjorde vi rekommendationerna lite lösare, men sen blev läget värre och vi fick strama åt igen.

Man funderar på rekommendationerna som bäst och ska presentera dem för personalen på måndag.

Responsen mestadels positiv

Den starka rekommendationen om distansarbete har varit i kraft under i stort sett hela coronaåret.

Men det finns förstås grupper som inte kan göra sitt jobb på distans.

– Till exempel då sådan kundservice som kräver att man träffas fysiskt, dagvård och äldrevård, säger Kruhse-Poutanen.

Daghemsbarn i regnkläder köar för att komma in till dagiset.
Bildtext Distansarbete har inte varit ett alternativ inom till exempel småbarnspedagogiken.

Från såväl arbetsgivarens som arbetstagarens synvinkel har det gångna året visat att det går att jobba annorlunda.

– En hybridmodell är säkert det som gäller i framtiden. Distansjobbandet fortsätter säkert delvis.

Den respons som kommit in hittills har mestadels varit positiv. Men som bekant kan det vara tungt för många att inte få umgås med sina kollegor.

– Vi kommer att skicka ut en enkät till personalen om hur de har upplevt det hela och hur de ställer sig till distansarbete i framtiden, säger Kruhse-Poutanen.

Vissa saknar den fysiska kontakten

I Korsholm säger HR-chef Kaisa Vesterinen-Kern att man har en slags hybridmodell.

– När det gäller min egen personal, som är främst lönesekreterare, så har de jobbat på distans sedan mars 2020. Vi vill ju förstås säkra att alla som jobbar för Korsholms kommun får sin lön.

– Jag tror att de trivs ganska bra på distans. Men en del saknar ju nog den fysiska kontakten, att träffas i verkliga livet.

Korsholm kommer att förnya sina anvisningar den här veckan och rekommendationen är att distansarbetet, så långt det är möjligt, fortsätter till den sista augusti.

– Det är klart att de som behöver komma in på jobb för att göra vissa saker också får göra det. Sen får vi då se, när läget har lugnat sig, vem som vill fortsätta jobba på distans och hur många dagar i veckan, säger Vesterinen-Kern.

Att alla varje dag kommer tillbaka till sina rum och sin stol, det har jag svårt att tro.

― Kaisa Vesterinen-Kern

Faktum är att man i Korsholm tog fram ett distansavtal redan någon månad innan pandemin var ett faktum. Och redan då fanns det inom flera sektorer ett intresse att delvis jobba på distans.

Så Vesterinen-Kern tror att det också framöver kommer att finnas intresse för distansarbete.

För cheferna och förmännen har distansjobbet fört med sig ett helt nytt sätt att leda sin personal, i synnerhet för de som haft sin avdelning runt sig rent fysiskt.

– Nu håller man kontakten via videomöte och telefon, när man annars är van med fysiska träffar.

Någon återvändo till det arbetsliv som fanns år 2019 ser Vesterinen-Kern inte.

– Säkert kommer folk att vara mer fysiskt på plats än just nu, men att alla varje dag kommer tillbaka till sina rum och sin stol, det har jag svårt att tro.

Jakobstads personaldirektör: "Väldigt få skulle vilja jobba helt på distans"

Jakobstads personaldirektör Eva-Maria Emet säger att det är väldigt få i kommunen som haft praktisk möjlighet utifrån arbetets förutsättningar att jobba på distans under coronapandemin.

– Det har varit förvaltningspersonal och teknisk personal. Jag kan inte säga något antal men det är en väldigt liten del som har jobbat på distans.

– Vi har följt den nationella rekommendationen om distansjobb för dem som kan, fram till den sista juni. Som det ser ut nu är det den deadlinen som gäller men vi har förstås erfarenhet av att situationen kan ändra väldigt snabbt.

Eva-Maria Emet.
Bildtext Väldigt få skulle vilja jobba helt på distans säger personaldirektören i Jakobstad Eva-Maria Emet.

Emet säger att man inom staden hade tagit i bruk distansarbete som en möjlighet redan innan coronapandemin, och hon tror att distansarbetet kommer att fortsätta på ett eller annat sätt.

– Jag tror det finns skäl att se över våra rådande anvisningar.

Enligt Emet har man i Jakobstad kartlagt erfarenheterna av coronatidens begränsningar och distansarbete rätt grundläggande, och de flesta som har jobbat på distans tycker det är bra att möjligheten finns.

– Men väldigt få skulle vilja jobba helt på distans. Man har sett att man nog behövs helt konkret också på arbetsplatsen.