Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kotkaniemi nätade för fjärde gången i slutspelet – Scheifeles tackling i slutet hettade upp känslorna: "Det var en äcklig tackling"

Från 2021
Uppdaterad 03.06.2021 09:10.
Jesperi Kotkaniemi gjorde mål igen i NHL-slutspelet.
Bildtext Jesperi Kotkaniemi gjorde mål igen i NHL-slutspelet.
Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Jesperi Kotkaniemis fina slutspelsform fortsätter. I grundserien stod 20-åringen för fem mål, redan nu visar målsaldot på fyra vad slutspelet beträffar. Hans senaste fullträff var öppningsmålet i kvartsfinalserien mellan Winnipeg Jets och Montreal Canadiens.

Jesperi Kotkaniemis fina slutspelsform fortsätter. I grundserien stod 20-åringen för fem mål, redan nu visar målsaldot på fyra vad slutspelet beträffar. Hans senaste fullträff var öppningsmålet i kvartsfinalserien mellan Winnipeg Jets och Montreal Canadiens.

Montreal inledde målskyttet i matchens fjärde minut, och vem var inte målskytt om inte Jesperi Kotkaniemi som styrde in Jeff Petrys skott från blålinjen.

– Det är kul att vara där ute och göra sitt bästa, sade Kotkaniemi på Canadiens presskonferens efter matchen.

– Jag gillar de stora matcherna. Alla matcher är viktiga och man försöker göra sitt bästa i varje match, och när man försöker tillräckligt så går pucken ibland in i mål, sade Kotkaniemi.

Drygt en och en halv minut senare gick gästerna upp i tvåmålsledning när veteranen Eric Staal sköt in sitt första mål i årets playoff.

Adam Lowry reducerade i numerärt underläge innan Nick Suzuki gjorde första periodens sista mål med en läcker dragning.

Surt slut

Andra perioden var mållös, det största krutet samt de hetaste känslorna sparades till slutet.

Efter Derek Forborts och Brendan Gallaghers fullträffar stod det 4–2 till gästerna ännu ett par minuter före slutet. Då nätade Kyle Connor efter en förträfflig passning i sidled av Nikolaj Ehlers. 3–4.

Winnipeg jagade ursinnigt efter en utjämning, men i stället vann Montreal en puck i mittzonen med den följden att Jake Evans rundade det tomma Winnipeg-målet och satte in sitt första playoffmål någonsin. Men exakt samtidigt kom Winnipeg-stjärnan Mark Scheifele med full fart som från ingenstans och körde över den 25-årige Evans som av allt att döma tappade medvetandet och måste hjälpas ur rinken.

Scheifele fick totalt 15 minuters straff för vansinnestacklingen, och om man får tro folk på Twitter så har han en avstängning att vänta.

– Äcklig tackling, man borde ha respekt för sina medspelare, sade Kotkaniemi.

– Det var skönt att se honom (Evans) röra på sig. Det känns bättre att veta att han är okej, sade Kotkaniemi som var uppenbart skärrad över Scheifeles totalt onödiga tackling ur död vinkel.

Montreal-målvakten Carey Price räddade 27/30 skott och valdes till matchens bästa spelare. Serien fortsätter natten till lördag.

NHL, 2.6.2021:

Winnipeg – Montreal 3–5

Joel Armia, MTL: 0+0, -1, 16.22

Jesperi Kotkaniemi, MTL: 1+0, 0, 11.09

Montreal Canadiens leder matchserien med 1–0

Colorado – Vegas 3–2 efter förlängning

Mikko Rantanen, COL: 1+0, 0, 25.05

Joonas Donskoi, COL: 0+0, 0, 18.12

Sampo Ranta, COL: 0+0, 0, 5.56

Colorado Avalanche leder matchserien med 2–0

Diskussion om artikeln