Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Polisen: Det går inte att bevisa att hundar i Hangö blivit sjuka av att äta matbitar utomhus

Från 2021
Korvbitar som grävts ner i marken i Hangö, kan vara förgiftade.
Bildtext Den här våren har flera hundägare i Hangö upptäckt att det lagts ut till exempel korvbitar runt omkring i staden. Hundägarna anser att deras hundar blivit förgiftade av en del av matbitarna.
Bild: Privat

Under vårens lopp har flera hundägare i Hangö varit oroade för att deras hundar blivit förgiftade efter att de ätit något utomhus. Västra Nylands polisinrättning meddelar nu att det inte går att bevisa att hundarna blivit sjuka av matbitar eller annat.

Västra Nylands polisinrättning har tagit emot flera anmälningar om mat eller korv som placerats ut i terrängen på olika platser i Hangö. Åtta anmälningar har registrerats hos polisen, uppger kriminalkommissarie Mats Sjöholm i ett pressmeddelande.

Yle Västnyland berättade i slutet av april om hundägare som varit tvungna att föra sina hundar till veterinär efter att de ätit något utomhus och blivit sjuka.

Det går inte att säga ifall hundarna blivit sjuka av matbitarna som placerats ut eller av annat, skriver Mats Sjöholm i pressmeddelandet.

”Polisen har skickat in prover från tre olika platser för laboratorieanalys. Alla provresultat har nu blivit klara och ingen av dem innehöll något på efterhand tillsatt ämne”.

Enligt Sjöholm bör det här tolkas som att all korv samt kött som senaste tiden hittats i Hangö inte varit förgiftad, utan det kan finnas någon annan förklaring.

Polisen har inte lyckats reda ut vem som lagt ut korv och annan mat och därför avbryter polisen förundersökningen tillsvidare.

Diskussion om artikeln