Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alla andra skulle slåss – Nikolaj Ehlers insåg situationens allvar och skyddade den tacklade motståndaren

Från 2021
Uppdaterad 03.06.2021 12:25.
Nikolaj Ehlers hyllas för sitt rappa agerande.
Bildtext Nikolaj Ehlers hyllas för sitt rappa agerande på en spelare från motståndarlaget.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter Mark Scheifeles vansinnestackling på målskytten och födelsedagshjälten Jake Evans var det upplagt för slagsmål. Men Winnipegs danska anfallare Nikolaj Ehlers insåg stundens allvar och gjorde sitt yttersta för att stå i vägen mellan slagsbultarna och Evans som låg orörlig på isen.

Montreals anfallare Jake Evans firade sin 25-årsdag genom att punktera den första kvartsfinalmatchen mellan Winnipeg Jets och Montreal Canadiens.

Alldeles i matchens slutminuter kunde Evans runda Winnipegs tomma kasse och putta in 5–3-målet som skulle cementera Montrals öppningsseger. Då dök Winnipegs stjärnanfallare Mark Scheifele upp från död vinkel och körde över honom.

Scheifeles vansinnestackling gjorde förstås att känslorna hettade över rejält och snart var alla utespelare och pucklade på varandra farligt nära Evans som låg lika medvetslös som försvarslös på isen – totalt nere för räkning efter den hårda och oväntade smällen.

Jake Evans blir brutalt tacklad av Mark Scheifele.
Bild: AFP / Lehtikuva

Ja, eller alla utom en. Winnipegs danska anfallare Nikolaj Ehlers, med spelnummer 27, fanns förvisso med i människoklumpen, men i stället för att vara i luven på någon Montreal-spelare insåg han allvaret i situationen och gjorde sitt allt för att skydda Evans från pugilisterna.

– Jag såg att han inte mår bra. Jag försökte bara hålla alla borta från honom. I en sådan där situation vill man inte att någon faller på honom, så jag försökte bara skydda honom, säger Ehlers i intervjun efter matchen.

Hockeyprofilen Szymon Szemberg hyllar Ehlers agerande och ger cred åt fotografen David Lipnowski på Getty Images.

– Beundransvärt agerande av dansken Nikolaj Ehlers som skyddar den överfallne Jake Evans.

Den brutala tacklingen samt Ehlers fina agerande kan ses exempelvis här via Sportsnets webbplats.

Scheifele fick 5+10 minuter efter situationen och kördes ut. Sportsnets NHL-experter var eniga om att Scheifele kan vänta sig ett spelförbud.

Evans, som fyllde 25 år i onsdags har, enligt hockeyexperten John Shannon, kommit undan med blotta förskräckelsen.

– Hörde att Jake Evans är på Canadiens hotel i Winnipeg. Mår bra. Alert. Men skakad, skriver Shannon på Twitter.

Diskussion om artikeln