Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ändring i EM-truppen i sista stund – Sauli Väisänen har skadat sig

Från 2021
Uppdaterad 03.06.2021 16:03.
Nicholas Hämäläinen får enligt MTV plats i EM-truppen.
Bildtext Nicholas Hämäläinen tar en plats i den blåvita EM-truppen.
Bild: Lehtikuva

Nio dagar före EM-premiären mot Danmark sker en ändring i fotbollslandslagets spelartrupp. Sauli Väisänen skadade sig i landskampen mot Sverige och kommer att ersättas av Nicholas Hämäläinen som fanns på landslagslotsen Markku Kanervas reservlista.

Hur var det nu ordspråket löd? Den enes död är den andres bröd. Eller något åt det hållet.

Nåväl, ingen har dött, men Markku Kanerva bekräftade under dagens presskonferens det som MTV Urheilu gick ut med tidigare i dag. Landslagsbacken Sauli Väisänen är skadad och ersätts i EM-truppen av backkollegan Nicholas Hämäläinen.

Enligt Kanerva skadade Väisänen ryggen i samband med landskampen mot Sverige. Dagens läkargranskning som inkluderade en magnetröntgen gav ett dystert besked för mittbacken. Ryggskadan tvingar honom att vila i 4–6 veckor.

Finlands herrlandslag, även kallade Berguvarna, är med i fotbolls-EM för första gången, och den slutliga EM-truppen publicerades i tisdags med en spektakulär video.

Gåshudsvarning! Här presenteras EM-truppen av finländska folket - Spela upp på Arenan

Nicholas Hämäläinen spelar till vardags för Queens Park Rangers i Englands näst högsta liga The Championship. Han har också amerikanskt pass.

Artikeln uppdaterad kl. 16.02 med Markku Kanervas besked om Sauli Väisänens läge.

Diskussion om artikeln