Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Oturen fortsätter följa Ingåföraren Emil Lindholm, tvingades avbryta VM-rally på Sardinien – vattenslangen sprang läck och motorn överhettades

En rallybil susar fram på en grusväg.
Bildtext På den sjätte specialsträckan i VM-rallyt på Sardinien var oturen framme igen. Emil Lindholm tvingades avbryta.

I senaste VM-rallyt för ett par veckor sedan i Portugal fick Ingåföraren Emil Lindholm flera punkteringar. I VM-rallyt på italienska Sardinien var oturen framme igen. Den här gånger sprang vattenslangen läck.

Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen var femma i sin tävlingsklass WRC3 då vattenslangen i bilen sprang läck. Till följd av det överhettades motorn och orsakade problem.

Oturen var framme på sjätte specialsträckan under första tävlingsdagen i går (4.6). Ekipaget tvingades avbryta rallyt. Lindholm var då på femte plats i sin tävlingsklass.

”På kvällsservicen på fredagen märkte vi att kylaren hade fått sig en smäll med den påföljden att den hade flyttat sig fast i motorblocket”, förklarar Emil Lindholm i ett pressmeddelande från stallet GRX-team.

Motorn hade överhettats så mycket att vi inte kan fortsätta rallyt”, tillägger han.

Lindholm säger att de fem första specialsträckorna gick riktigt bra för ekipaget.

”Vi lyckades undvika punkteringar och teamet var nöjt med vår fart”, säger Lindholm.

Resultaten från VM-rallyt på Sardinien finns på internationella rallyföbundets webbplats.