Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Toni Piispanen i strålande form – tog karriärens tredje EM-guld

Uppdaterad 05.06.2021 14:11.

Toni Piispanen fyllde på sin imponerade medaljsamling ytterligare. I para-EM i Polen blev han Europamästare på 100 meter i klassen T51.

Toni Piispanen hade redan tagit en medalj i årets EM. I onsdags blev han silvermedaljör på 200 meter och den medaljen följde han nu alltså upp med ett guld på paradsträckan 100 meter.

Finalen blev en duell mellan Piispanen och belgaren Peter Genyn. Efter en jämn start fick Piispanen övertaget och tog till slut ett ohotat EM-guld.

Piispanen skar mållinjen på tiden 20,10 och slog Genyn med 62 hundradelar. Bronset gick till Helder Mestre från Portugal.

För Toni Piispanen var det här tredje EM-guldet i karriären och totalt har han nu 18 mästerskapsmedaljer. Förutom de tre EM-gulden har han också två VM-guld och ett guld i paralympics.

I herrarnas längdhopp i klassen T37 blev det en sjunde plats för Eetu Kuisma. Finländaren längsta hopp kom i den andra omgången och mätte 4,63. Guldet gick till Vladyslav Zahrebelnyi från Ukraina som hoppade europeiskt rekord med 6,33.

Under det sista kvällspasset i EM är tre finländare i elden. I F11-klassens diskusfinal tävlar Petteri Peitso, Henry Manni tävlar i finalen på 100 meter i T34 och Vilma Berg är i final på 400 meter i T38.

Kvällspasset sänds direkt på Arenan med start klockan 18.25.

Programmet är inte längre tillgängligt
Parayleisurheilun EM: 5. kisapäivä, ilta
Parayleisurheilun EM: 5. kisapäivä, ilta - Spela upp på Arenan