Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Sju gripna efter gängslagsmål i Nådendal - bråd helg för polisen i Egentliga Finland

lähikuva poliisin virka-asusta
Bildtext Polisen hade bråttom hela veckoslutet.

Skolavslutningen, lättare coronarestriktioner och vackert väder ledde till att veckoslutet blev brådskande för polisen i Egentliga Finland.

Fredagen var enligt polisen lugn då skolungdomarna tydligen väntade på lördagens avslutningar innan de påbörjade firandet. Berusade vuxna samlades däremot i större grupper i städerna efter restaurangernas stängningstid. Polisens uppdrag uppgick till drygt 500 på fredagen och 600 på lördagen.

Ungdomarna samlades i större grupper under lördagskvällen och natten till söndag, men de var ändå färre till antalet än tidigare år. Till idrottsparken i S:t Karins och Bläsnässtranden i Pargas hade fler unga än vanligt sökt sig. I hela Egentliga Finland fick polisen skriva tiotals banskyddsanmälningar och hälla ut tiotals liter alkoholdryck.

Det tyngsta uppdraget i Egentliga Finland skedde i Nådendal där flera patruller åkte ut kring midnatt för att stoppa ett gängslagsmål. På platsen fanns ett hundratal ungdomar varav en del gjorde motstånd mot polisen som grep sju av de inblandade.

På lördagskvällen skadades en minderårig kvinna allvarligt efter att ha hamnat under tåget i Jäkärlä 12 kilometer norr om Åbo.

Diskussion om artikeln