Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sebastien Ogier överlägsen i händelserikt rally på Sardinien – Jari Huttunen vann WRC2-klassen: ”En otrolig känsla”

Från 2021
Jari Huttunen kör på Sardinien.
Bildtext Jari Huttunen tog sin första seger i WRC2-klassen på fyra år.
Bild: AFP / Lehtikuva

För fjärde gången i karriären var Sebastien Ogier bäst på grusvägarna på Sardinien. Det blev dubbelt Toyota på prispallen då Elfyn Evans slutade på andra plats. I WRC2-klassen var Jari Huttunen bäst.

Sebastien Ogier var klart distanserad av Ott Tänak under inledningen av rallyt på Sardinien, men på lördagen tvingades esten avbryta då han körde på en sten och slog sönder fjädringen.

Ogier tog då över ledningen och höll sin position under resten av tävlingen. Ogier var ohotad i täten och vann med 46 sekunder före stallkamraten Elfyn Evans. Thierry Neuville slutade på tredje plats.

– Det har varit en fantastisk helg och det här är väldigt bra med tanke på mästerskapet, säger Ogier efter segern.

– Jag är glad och lättad. Ett bra resultat för stallet med två förare på prispallen, säger Toyotas stallchef Jari-Matti Latvala.

Huttunen höll undan för Østberg

I WRC2-klassen gick segern till Jari Huttunen – hans andra i karriären i den här klassen och den första på nästan fyra år.

Huttunen hade en liten ledning över Mads Østberg inför den sista specialsträckan och den lyckades han dryga ut till 7,5 sekunder i mål.

– Jag var säker på att jag tappade ledningen, motorn hackade på sista sträckan men lyckligtvis räckte det. Det är en otrolig känsla och det är länge sedan jag fått ett bra resultat.

– Det var ett bra rally för mig även om jag hade problem varje dag. Farten var inte som jag ville men det gick ändå, säger Huttunen efter segern.

För Kalle Rovanperä och Teemu Suninen blev det ingen lyckad tävling på Sardinien. Båda föll ur tätstriden redan i fredags. Rovanperä fick problem med hjulupphängningen medan Suninen drabbades av ett tekniskt fel.

Resultat SS 20/20:

1. Sebastien Ogier, Toyota 3.19.26,4
2. Elfyn Evans, Toyota +46,0
3. Thierry Neuville, Hyundai +1.05,2
4. Takamoto Katsuta, Toyota +6.11,2
5. Jari Huttunen, Hyundai +9.31,7 (WRC2)
6. Mads Østberg, Citroen +9.39,2 (WRC2)


Diskussion om artikeln