Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Montreal nära avancemang efter ny seger – Joel Armia historisk tvåmålsskytt: ”Vi har en bra känsla just nu”

Från 2021
Joel Armia och Carey Price firar segern över Winnipeg.
Bild: AFP / Lehtikuva

För första gången i Montreals historia har en spelare gjort två mål i boxplay i en och samma slutspelsmatch. Joel Armia stod för den bedriften när laget slog Winnipeg med 5–1. I slutspelsserien mellan Vegas och Colorado står det nu 2–2 i matcher.

Handen upp den som trodde att Montreal Canadiens skulle gå till NHL:s semifinaler från den kanadensiska divisionen. Inget är ännu klart men Montreal har sannerligen skaffat sig ett lysande utgångsläge.

I natt vann laget för tredje gången på raken mot Winnipeg Jets och är alltså en seger från avancemang. Den här gången var det Joel Armia som blev matchvinnare med två mål och en assist.

– Vi kan inte tänka för mycket på att vi leder serien med 3–0. Det gäller bara att fortsätta spela som vi gör nu och då kommer det säkert att gå bra även i nästa match.

– Vi har en bra atmosfär i omklädningsrummet och det syns också på isen. Vi har en bra känsla just nu, säger Armia på presskonferensen efter matchen.

Båda målen i numerärt underläge

Armia spelade fram till Corey Perrys 1–0 i den första perioden, gjorde själv 3–0 i andra och fastställde slutresultatet 5–1 då drygt tre minuter återstod av matchen.

Armias båda mål kom i numerärt underläge och han blev samtidigt historisk. Armia är den enda spelaren i Montreal som gjort just två mål i boxplay i en slutspelsmatch. Senast någon i hela ligan stod för samma bedrift var Dustin Brown för nio år sedan.

– Alla fyra på isen vet vad de ska göra och vi jobbar hårt tillsammans. Spelet i numerärt underläge har varit väldigt bra, säger Armia.

Armia hyllar också målvakten Carey Price som räddade 26 av 27 skott i nattens match.

– Han betyder allt för oss, han spelar fantastiskt i varje match. Man får ett helt annat självförtroende då man vet att man kan lita på målvakten, säger han.

Även Artturi Lehkonen gjorde mål i nattens seger. Han satte sitt första slutspelsmål då han gjorde Montreals 2–0-mål i den andra perioden.

Andra raka för Vegas mot Colorado

Vegas Golden Knights har kommit tillbaka i matchserien mot Colorado Avalanche. Vegas vann i natt med 5–1 och utjämnade serien till 2–2 i matcher.

Colorado fick en pangstart på matchen då Brandon Saad gjord 1–0 efter knappt två minuter, men sedan var det Vegas för hela slanten.

Jonathan Marchessault kvitterade några minuter senare och Vegas gjorde ytterligare två mål i andra perioden och två i den tredje. Marchessault stod själv för ett hattrick i matchen.

Resultat:

Montreal – Winnipeg 5–1
MTL: Joel Armia 2+1, +2, 15:09
MTL: Artturi Lehkonen 1+0, +1, 16:25
MTL: Jesperi Kotkaniemi 0+0, -1, 14:57
WPG: Kristian Vesalainen 0+0, +/-0, 6:38

Montreal leder med 3–1 i matcher


Vegas – Colorado 5–1
COL: Joonas Donskoi 0+0, -1, 15:01
COL: Mikko Rantanen 0+0, -2, 17:59

2–2 i matcher

Diskussion om artikeln