Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grupperna för hemma-VM klara – efter lång paus kommer Lejonen att möta Tre Kronor

Från 2021
Uppdaterad 07.06.2021 09:11.
Lejonen firar seger tillsammans.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Årets VM är slut och det är dags att blicka mot nästa år. Mästerskapet avgörs i Finland och Lejonen kommer att spela sina gruppspelsmatcher i Tammerfors. I gruppen ingår bland annat Sverige och USA.

Efter söndagens final i Riga publicerade internationella ishockeyförbundet grupperna för nästa VM som avgörs i Tammerfors och Helsingfors.

Finland placerades i grupp B som håller till i Tammerfors. I gruppen finns också Sverige och därmed blir det ett efterlängtat möte med grannen i väst. Senast Lejonen och Tre Kronor möttes i ett gruppspel var 2005. Två år senare möttes lagen i fortsättningsgruppen.

De övriga lagen är USA, Tjeckien, Lettland, Norge, Belarus och Storbritannien.

Världsmästarna Kanada placerades i grupp A som spelar sina matcher i Helsingfors. I den gruppen ingår även Ryssland, Tyskland, Schweiz, Slovakien, Danmark, Kazakstan och Italien.

VM spelas mellan den 13 och 29 maj 2022.

Finland klättrar på världsrankningen

IIHF har även publicerat sin nya världsrankningslista. Kanada behåller förstaplatsen medan Finland passerade Ryssland och är ny tvåa.

Bakom topptrion finns USA och Tyskland. Sverige som gjorde ett uselt VM i Riga tappade tre placeringar. Tre Kronor rankas nu som det sjunde bästa landet i världen.

Diskussion om artikeln