Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spelarna har gjort sig hemmastadda på EM-basen – Glen Kamara förväntansfull inför premiären: ”Seger är naturligtvis målsättningen”

Från 2021
Glen Kamara med bollen.
Bildtext Glen Kamara.
Bild: Lehtikuva

Glen Kamara bjöd på lugnande besked på landslagets presskonferens idag. Det är ingen fara med foten efter smällen i genrepet förra veckan. Nu kan han fokusera fullt ut på den historiska EM-premiären. Man börjar bli mer exalterad, säger han.

På måndagen tog de finländska landslagsspelarna tåget från Helsingfors till Ryssland. I Repino vid Finska viken kommer landslaget att ha sin bas under mästerskapsveckorna.

Spelarna har nu hunnit göra sig hemmastadda på hotellet och känslan i truppen är bra intygar Glen Kamara.

– Det är väldigt bra här. Det finns många olika faciliteter att använda och mycket olika saker att göra. Det finns en basketplan, gym och pool.

– Själv gillar jag att spela Call of Duty så det blir mycket tid framför spelkonsolen, säger Kamara på dagens presskonferens.

Glen Kamara är en av de viktigaste spelarna i det finländska laget och har en självskriven plats på mittfältet. I träningsmatchen mot Estland i fredags åket han på en smäll tidigt i matchen men ger nu lugnande besked.

– Foten känns bra, allt är okej. Förberedelserna har gått väldigt bra och jag ser fram emot den första matchen, säger han.

Glen Kamara kliver på tåget.
Bildtext Igår reste landslaget till Ryssland.
Bild: Lehtikuva

"Danmark är et starkt lag"

Vem som kommer att spela bredvid Kamara på mittfältet beror på skadeläget. Lagkaptenen Tim Sparv lär vara förstavalet om han är hel, medan andra alternativ är bland annat Rasmus Schüller och Joni Kauko.

– Alla har kvalitéer som hjälpt oss på vägen till EM. Vem tränaren än väljer så är han redo att spela, säger Kamara.

Landslaget kommer att träna i Repino under de kommande dagarna och på fredag reser man sedan till Köpenhamn. På lördag är det dags för den efterlängtade EM-premiären mot Danmark.

– Man börjar bli mer exalterad, det är bara några dagar kvar nu. Danmark är ett starkt lag, de har bra spelare på alla positioner. De har också gjort bra resultat mot större nationer.

– Vi måste vara medvetna om deras styrkor men en seger är naturligtvis målsättningen. Man vill alltid vinna matcher och det ska vi försöka göra nu också, säger Kamara.

Diskussion om artikeln